Για το εμβόλιο και την πιθανότητα να χρειαστεί νέο αν υπάρξει σοβαρή μετάλλαξη του κορονοϊού μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Ηλίας Μόσιαλος Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics.
“Οι μέχρι τώρα μεταλλάξεις που έχουν γίνει στον ιό δε μας ανησυχούν” τόνισε ο κ. Μόσιαλος, σημειώνοντας πως έχουμε πλέον τις τεχνολογίες, έτσι ώστε, αν αλλάξει τόσο πολύ ο ιός, μέσα σε έξι βδομάδες να έχουμε νέο εμβόλιο, όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Pfizer/BioNTech.
Σύμφωνα, όμως, με τα έως τώρα δεδομένα, ο κορονοϊός αλλάζει πολύ αργά, δεν αλλάζει δραματικά. Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος και δεν έχει αλλάξει τόσο ώστε τα εμβόλια να μην τον πιάνουν, είπε ο κ. Μόσιαλος. “Υπάρχει η δυνατότητα στη νέα μετάλλαξη, να έχουμε και νέο εμβόλιο” ανέφερε.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν μόνο προστατευόμαστε από το εμβόλιο ή αν σταματάει και τη διασπορά. Όπως εξήγησε ο κ. Μόσιαλος, όσοι κάνουν το εμβόλιο δεν θα έχουν βαριά συμπτώματα. “Πρέπει όμως να συνεχίσουμε να προσέχουμε όλοι” είπε, υπογραμμίζοντας ότι ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί από τον πλανήτη, αλλά θα υπάρχουν πολύ λίγα κρούσματα.
Από το μέτωπο των φαρμάκων, όπως ανέφερε, γνωρίζουμε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν λειτουργούν στις βαριές περιπτώσεις. Μέχρι να έχουμε ικανό αριθμό εμβολιασμένων τα μέτρα δεν θα αρχίσουν να χαλαρώνουν, ανέφερε ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του για τους επόμενους μήνες.
Τον Μάρτιο, όπως φαίνεται, θα χαλαρώσουν αρκετά οι περιορισμοί, οπότε και θα έχουμε αποτελέσματα από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, σύμφωνα με την εκτίμησή του.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















