Μόνο το 1 με 10% όσων ελέγχθηκαν για κορωνοϊό έχουν αντισώματα σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Διάφορες μελέτες για τα αντισώματα στον κορωνοϊό δείχνουν το ποσοστό που φαίνεται να έχει προς το παρόν αντισώματα στον ιό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Μόνο το 1 με 10 % των ατόμων που έχουν ελεγχθεί για κορονοϊό παρουσιάζουν αντισώματα σε αυτόν, ανέφερε τη Δευτέρα η επικεφαλής τεχνικών ζητημάτων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την […]

Διάφορες μελέτες για τα αντισώματα στον κορωνοϊό δείχνουν το ποσοστό που φαίνεται να έχει προς το παρόν αντισώματα στον ιό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Μόνο το 1 με 10 % των ατόμων που έχουν ελεγχθεί για κορονοϊό παρουσιάζουν αντισώματα σε αυτόν, ανέφερε τη Δευτέρα η επικεφαλής τεχνικών ζητημάτων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την COVID-19, Μαρία Βαν Κερκχόβε.

«Αυτό που είναι ενδιαφέρον από τις μελέτες που βγαίνουν είναι ότι πολλές από αυτές, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ασίας, έχουν εντοπίσει ένα πολύ χαμηλό ποσοστό των ατόμων που έχουν κάνει τεστ να έχουν ενδείξεις αντισωμάτων, όπως μετρούνται από τις ορολογικές δοκιμές. Και το εύρος κυμαίνεται μεταξύ 1 με 10 %, ανάλογα τη μελέτη», δήλωσε η Κερκχόβε.

Σημείωσε ότι οι εν λόγω μελέτες είναι προδημοσιεύσεις ή δημοσιεύσεις σε περιοδικά οι οποίες αξιολογούνται από την επιστημονική κοινότητα

«Φαίνεται ότι υπάρχει ένα συνεπές πρότυπο μέχρι στιγμής, ότι ένα χαμηλό ποσοστό ανθρώπων έχει αυτά τα αντισώματα… Αυτό που μας δείχνουν οι οροεπιδημιολογικές μελέτες είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που παραμένει σε ευπαθή θέση και αυτό είναι σημαντικό όταν σκεφτόμαστε τι μπορεί να συμβεί σε επόμενα κύματα, ή τι μπορεί να συμβεί με μια πιθανή επανεμφάνιση. Και έτσι, έχουμε πολύ δρόμο να διανύουμε με αυτόν τον ιό, επειδή ο ιός μπορεί να μολύνει περισσότερα άτομα», πρόσθεσε η ειδικός.

Αργή, σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε τη Δευτέρα πως «η αργή, σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης» είναι κρίσιμη, αφού μια έξαρση νέων κρουσμάτων στη Νότια Κορέα και τη Γερμανία εγείρει παγκόσμια ανησυχία για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων.

«Η άρση των lockdowns είναι και σύνθετη και δύσκολη» τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους στην διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας πως η Γερμανία, η Νότια Κορέα και η Κίνα είχαν θέσει σε ισχύ όλους τους μηχανισμούς για να απαντήσουν σε κάθε αναζωπύρωση του ιού.

sputnik.gr / photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί