Μετά την κατακραυγή, το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε δύο θέσεις αναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο

Mε τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος, εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, οι δύο θέσεις Αναισθησιολόγων για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Λόγω των τεσσάρων αναρρωτικών αδειών των γιατρών αυτής της ειδικότητας, είχε σταματήσει να εφημερεύει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία θέση Διευθυντή και μία Επιμελητή Α για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Οι δύο θέσεις θα προκηρυχθούν άμεσα και αναμένεται πλέον, το ενδιαφέρον που θα υπάρξει.

Το tempo24.news.gr, υπενθυμίζει ότι το Υπουργείο Υγείας είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση το μεσημέρι του Σαββάτου (04.06.2022):

«Το Καραμανδάνειο αποτελεί προτεραιότητα ως προς την ομαλή του λειτουργία και δε τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του.

Στην παρούσα συγκυρία, οι τέσσερις αναισθησιολόγοι που υπηρετούν στο νοσοκομείο έχουν ζητήσει αναρρωτική άδεια.

Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για εθελοντική προσωρινή μετακίνηση αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, ώστε το νοσοκομείο να καλυφθεί και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φροντίδα των μικρών ασθενών. Είναι δε σε διαδικασία προκήρυξης οι δύο (2) θέσεις αναισθησιολόγων που ζητήθηκαν από το νοσοκομείο και θα εγκριθούν τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα έχει εκπονηθεί σχέδιο ώστε στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επαναλαμβάνει ότι το Καραμανδάνειο αποτελεί προτεραιότητα ως προς την ομαλή του λειτουργία και δε τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του. Κανένα νοσοκομείο δεν κλείνει. Αντίθετα, αναβαθμίζονται».

(φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί