• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μετά τη Σάμο έρχεται νέο «σοκ» στους ειδικούς! Ποιοί νομοί είναι κάτω από τον μέσο όρο της χώρας στους εμβολιασμούς; – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά τη Σάμο έρχεται νέο «σοκ» στους ειδικούς! Ποιοί νομοί είναι κάτω από τον μέσο όρο της χώρας στους εμβολιασμούς; – ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα που «σπάσαμε» το «φράγμα» των 6εκατ. εμβολιασμών.

Ο νομός Έβρου μαζί με αυτόν της Καβάλας, βρίσκονται κάτω από τον μέσο πανελλαδικά των εμβολιασμών για τον κορονοϊό, ενώ άλλες 2 περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Ξάνθη με την Δράμα, βρίσκονται σε πολύ χαμηλό ποσοστό.

Στη χθεσινή του ενημέρωση, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους νομούς Ξάνθης και Δράμας, που μαζί με Φλώρινα, Φωκίδα και Σέρρες, παρουσιάζουν πολύ χαμηλά ποσοστά ανταπόκρισης στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Αλλά δεν είναι οι μόνες περιοχές. Άλλες 14 εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στις 5 Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης που παρατηρείται εκεί (Φλώρινα, Ξάνθη, Φωκίδα, Σέρρες, Δράμα), καλώντας τους κατοίκους να προσέλθουν άμεσα για τον εμβολιασμό τους.

Οι άλλες 14 περιοχές είναι οι Περιφερειακές Ενότητες:

Ηλείας, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου.

Θυμίζουμε το αλαλούμ που προκλήθηκε χθες, μετά καταγγελιών κυβερνητικού βουλευτή, στη Σάμο, όπου ακυρώθηκαν αρκετοί εμβολιασμοί εξαιτίας της μεγάλης απροθυμίας των κατοίκων του νησιού να κάνουν τα εμβόλια (Δείτε ΕΔΩ).