Μείναμε παγωτό!!! Παγωτό βρέθηκε θετικό στον… κορωνοϊό

Pagwto_kina
Κατέστρεψαν χιλιάδες κυπελάκια, προσπαθούν να βρουν τα υπόλοιπα...

Ό,τι και να ακούμε πια, δεν αξιολογείται ως περίεργο!

Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε… παγωτό που παράγεται στην ανατολική Κίνα!

Οι Αρμόδιες Αρχές ανακοίνωσαν πως το εν λόγω περιστατικό ανάγκασε τους υπεύθυνους να κατασχέσουν το ενδεχομένως μολυσμένο προϊόν. Οι Αρχές θεωρούν ότι ο κορΩνοϊός επέζησε στο παγωτό εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, θεωρώντας πως ο ιός πέρασε στο παγωτό μέσω μολυσμένου προσώπου.

Η εταιρεία «Tianjin Daqiaodao Food Company» έπρεπε, μετά από αυτό να καταστρέψει 2.089 κουτιά παγωτού, ενώ οι Αρχές ανέφεραν ότι έχουν μολυνθεί περίπου 4.836 κυπελάκια. Μάλιστα, οι υγειονομικές αρχές εντοπίζουν τους πελάτες που αγόρασαν το παγωτό και τους ζητείται να υποβάλουν τα στοιχεία για την υγεία τους.

ΠΗΓΗ INDEPENDENT

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Independent», περισσότεροι από 1.600 υπάλληλοι της εταιρείας τίθενται σε καθεστώς καραντίνας και υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό. Πέραν τούτου, σύμφωνα με Κινέζο αξιωματούχο της πόλης, η Daqiaodao Food Co. Ltd. σφραγίστηκε.

Τέλος αξιοσημείωτο είναι πως τα περισσότερα από τα 29.000 κυπελάκια δεν είχαν ακόμη πωληθεί, ενώ για τα 390 που πωλήθηκαν, γίνεται προσπάθεια εντοπισμού.

Τα συστατικά περιλαμβάνουν σκόνη γάλακτος από την Νέα Ζηλανδία και σκόνη ορού γάλακτος από την Ουκρανία, όπως είπε η κυβέρνηση. Δεν αποκλείεται οι έρευνες να επεκταθούν και σε αυτές τις χώρες.

Παγωτό βρέθηκε λοιπόν θετικό στον κορωνοϊό.