Μας ξαναθυμήθηκαν οι ειδικοί- Σαρηγιάννης: “Καμπανάκι” για την επιτάχυνση της αυξητικής πορείας των κρουσμάτων

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η ομάδα του παραθέτουν τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Όπως ανέφεραν στο enikos: “Η αυξητική πορεία επιταχύνεται περαιτέρω με τον πραγματικό αριθμό αναπαραγωγής να ανεβαίνει στο 1,17. Θα πρέπει να συνεχίζονται τα πολλά τεστ και βέβαια δεν μπορούν να μειωθούν τα τεστ που απαιτούνται για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία. Σε όλη σχεδόν τη χώρα βρισκόμαστε σε καθαρή αύξηση με βάση τον μέσο όρο ημερήσιων διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα” .

Οι περισσότερες περιοχές εμφανίζουν ξανά ανοδικές τάσεις, με εντονότερες αυτές στο Ρέθυμνο, στην Κοζάνη και την Ευρυτανία, ακολουθούμενες από τα Τρίκαλα, την Αχαΐα και τη Λακωνία ενώ σε πτώση παραμένουν μόνο η Καστοριά, ο Έβρος, η Ροδόπη και η Καβάλα. Όσον αφορά τις μεγαλύτερες πόλεις, στη Θεσσαλονίκη, η σημαντική επιβράδυνση της πτωτικής πορείας μετασχηματίζεται σε ανοδική πορεία, όπως και στην Αθήνα.

Για να περιοριστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της πανδημίας της παραλλαγής Ο (και με δεδομένη την προοδευτική αύξηση της διασποράς της Ο 2) και να επιταχυνθεί η αποκλιμάκωση, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:

(α) να συνεχισθεί με υψηλό ρυθμό τόσο ο εμβολιασμός με την αναμνηστική δόση όσο και να ολοκληρωθεί γρήγορα ο εμβολιασμός των παιδιών σχολικής ηλικίας, και

(β) να συνεχιστεί η τήρηση με υπευθυνότητα των μέτρων που ισχύουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί