«Μας αποκαλούν νεοταξίτες» – Απειλές κατά των «ειδικών», video

Εξακολουθούν να ζητούν το μη άνοιγμα της αγοράς, τι θα γίνει με τα εμβόλια

Ο κόσμος είναι στα όριά του! Πριν από λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, πολίτες έστειλαν μηνύματα, αναφέροντας πως δεν αντέχουν άλλο μέσα, όπως δεν αντέχει και η αγορά. «Νιώθουμε φυλακισμένοι», γράφουν πολλοί, ενώ οι ειδικοί παραπονούνται για απειλές που λαμβάνουν. «Μας κατηγορούν πως είμαστε νεοταξίτες», ειπώθηκε στην πρωϊνή εκπομπή από τον λοιμωξιολόγο, Μ.Λαζανά, μέλος της επιτροπής «ειδικών».

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ 5.33:

Ωστόσο, οι «ειδικοί» επιμένουν στην διατήρηση των μέτρων: «Πρέπει να σκεφτούμε αν θα αντέξουμε υπερμετάδοση με το άνοιγμα των μαγαζιών».

Αυτό ξεκαθάρισε ο Ν. Σύψας, μιλώντας σε έναν άλλο τηλεοπτικό σταθμό εκείνον του OPEN, και παρουσιάστηκε αντίθετος στο… πνεύμα των Χριστουγέννων και τις ανάγκες της αγοράς.

Συγκεκριμένα, για την άρση μέτρων και το πώς θα κινηθεί η επιτροπή είπε ότι «πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα στην επιτροπή. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος μιας τραγωδίας. Φανταστείτε τι θα γίνει στην Ερμού εάν ανοίξουν όλα τα καταστήματα. Θα γίνει εστία υπερμετάδοσης».

Ζήτησε να μην υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση στις γιορτές καθώς: «ό, τι συμβεί τα Χριστούγεννα θα το αντιμετωπίσουμε τον Γενάρη. Και θα είναι άσχημο. Στην Θεσσαλονίκη η έκρηξη έγινε μέσα σε πέντε ημέρες. Είναι επικίνδυνο το φαινόμενο και είναι πέρα από τις δυνάμεις μας. Θα μας ταλαιπωρεί μέχρι την Άνοιξη», ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό είπε ότι «ρεαλιστικός στόχος είναι να εμβολιαστούν μέχρι τον Ιούνιο υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες. Δεν είναι εύκολος στόχος να εμβολιαστεί το 70%.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι δύσκολο το εγχείρημα του εμβολιασμού, καθώς το αντιεμβολιαστικό κίνημα μεγαλώνει, αφού ο «ο κόσμος είναι δύσπιστος, για παράδειγμα το 30% του προσωπικού στο δικό μου νοσοκομείο δεν έχει εμβολιαστεί για την γρίπη».

«Σκοπός είναι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα μέσα Ιανουαρίου. Θα κάνω από τους πρώτους το εμβόλιο» ξεκαθάρισε και προειδοποίησε ότι «χωρίς υγειονομικό πιστοποιητικό δεν θα μπορέσει κάποιος να ταξιδέψει από χώρα σε χώρα».

Δείτε από το 4.40 για την αγορά:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί