Μαγιορκίνης: Πότε μπορεί να είναι διαθέσιμο το εμβόλιο της Pfizer

Για τις εξελίξεις που αφορούν στα εμβόλια του κορονοϊού, μίλησε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μέχρι και μέσα στον Οκτώβρη αναμένεται να υπάρχουν αποτελέσματα από τη μελέτη της εταιρείας Pfizer για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Αυτό ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Αξίζει να σημειώσουμε πως το εμβόλιο της Pfizer, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την εταιρεία, είναι πιθανό να έχει αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητα ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο το εμβόλιο αυτό έχει ξεκινήσει μελέτες φάσης 3 στις οποίες θα συμμετέχουν περίπου 30.000 άνθρωποι ενώ σημείωσε πως πρόκειται για εμβόλιο τύπου mRNA όπως και το εμβόλιο της Moderna, το οποίο και θα παρέχεται σε δύο δόσεις.

«Αν η εταιρεία καταφέρει να ολοκληρώσει τη μελέτη εντός του Οκτωβρίου, υπολογίζει πως θα έχει διαθεσιμότητα ακόμη και μέσα στο 2020 με πολλά εκατομμύρια δόσεις ενώ το 2021 υπολογίζουν ότι θα ξεπεράσουν και το 1 δισεκατομμύριο δόσεις» πρόσθεσε ο ίδιος.

sputnik/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί