Λινού: «Μικρή η πιθανότητα παρενεργειών από το εμβόλιο. Kάποιος έχει 70% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει ανεμβολίαστος από covid!»

Εκεί που δεν πιάνει η λογική επιστρατεύονται οι έμμεσες απειλές.

Άνοιγμα με ισχυρότερα επικοινωνιακά βήματα χρειάζεται, όπως τόνισε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104.6.

Σημείωσε, ακόμη πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, αλλά με τον σωστό τρόπο ώστε να μην ξανκλείσουν σε δύο εβδομάδες. Και αυτό, όπως είπε, θα γίνει μόνο με την αποσυμφόρηση των τάξεων με κάποιους μαθητές να είναι με φυσική παρουσία και άλλους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Μιλώντας για τα εμβόλια και συγκεκριμένα της AstraZeneca όπου ενδέχεται να συνδέεται με περιστατικά θρόμβωσης, η κ. Λινού σημείωσε πως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα πανεργειών στα εμβόλια. Όμως, πρόσθεσε, πως κανείς έχει 70% περισσότερες πιθανότητες αν είναι ανεμβολίαστος να πεθάνει από κορωνοϊό.

Επιπλέον, η κ. Λινού αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στα δεδομένα των ειδικών, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία ώστε να γίνει κατανοητή η πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. Όπως είπε, από τα ημερήσια κρούσματα που ανακοινώνονται είναι αόριστα και δεν είναι σαφές αν πρόκειται για συγκεκριμένες περιοχές, βιομηχανικές ζώνες, οικογένειες, ή εργασιακούς χώρους ή από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Υπογράμμισε για ακόμη μια φορά, την ανάγκη καλύτερης ιχνηλάτησης των κρουσμάτων. Επανέλαβε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες προσλήψεις ανθρώπων που γνωρίζουν το αντικείμενο.

(protothema)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί