Λάθη που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών

Σε τι πρέπει να δίνουμε προσοχή


Ο κάθε γονιός, ανεξάρτητα από το βάρος και τα κιλά του παιδιού του θα πρέπει να δίνει μεγάλη σημασία στην διατροφή αλλά και να γνωρίζει τι ακριβώς τρώει το παιδί.

Αν το παιδί σας μάθει από μικρό να τρώει σωστά, το πιθανότερο είναι να το υιοθετήσει και στην ενήλικη ζωή του.

Δείτε παρακάτω τα σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά λάθη που κάνουν οι γονείς στη διατροφή των παιδιών.

Δεν αφήνουν τα παιδιά να βοηθήσουν με τη μαγειρική
Διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που ήταν στην κουζίνα και μαγείρευαν μαζί με τον γονιό τους έτρωγαν μεγαλύτερη ποσότητα από το φαγητό τους όπως επίσης και μεγαλύτερη ποσότητα λαχανικών! Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού θα μπορούσε να τα βοηθήσει να αναπτύξουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά.

Το γλυκό ως επιβράβευση
Δυστυχώς αυτή η τακτική περνάει λάθος μηνύματα στα παιδιά. Θεωρούν ότι το κουνουπίδι ή οι φακές είναι υποχρέωση ενώ η πάστα αποτελεί ένα είδος βραβείου! Αν λοιπόν θέλετε να ανταμείψετε το παιδάκι σας για την καλή συμπεριφορά που είχε τι θα λέγατε για μια ταινία στο σινεμά ή περισσότερο παιχνίδι; Έτσι σύντομα θα καταλάβει ότι το φαγητό είναι ανάγκη του οργανισμού και όχι επιβράβευση.

Κάνουν δίαιτα και το λένε μπροστά στα παιδιά
Μια έρευνα του Πανεπιστημίου Rutgers διαπίστωσε ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας τείνουν να δοκιμάζουν ή να απορρίπτουν τα ίδια φρούτα και λαχανικά που αρέσουν ή δεν αρέσουν στους γονείς τους. Και άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι τα κορίτσια είναι πιο πιθανό να τσιμπολογούν εάν στις μητέρες τους δεν αρέσουν τα λαχανικά.

Δεδομένης αυτής της ισχυρής επίδρασης, οι γονείς που προσπαθούν να χάσουν βάρος θα πρέπει να γνωρίζουν πώς η δίαιτά τους μπορεί να επηρεάσει τις αντιλήψεις των παιδιών τους σχετικά με τα τρόφιμα και την υγιεινή διατροφή.

(με πληροφορίες από baby. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί