Κύπρος: Απαλλαγή υποχρέωσης διενέργειας rapid test από εμβολιασθέντες σύντομα

Προνόμια για όσους κάνουν το εμβόλιο...

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί διάταγμα το οποίο θα απαλλάσσει όλους όσοι έχουν εμβολιασθεί από την υποχρέωση διενέργειας εβδομαδιαίου rapid test για εργαζομένους, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρεί με βάση αυτό που ίσχυε το αμέσως προηγούμενο διάστημα, με την Πύλη Εμβολιασμού να ανοίγει για διάστημα περίπου δύο ημερών, παρέχοντας το δικαίωμα σε συγκεκριμένες ηλικίες να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους και την θωράκισή τους από την νόσο COVID-19.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, αρχίζει μια κατηγοριοποίηση των ατόμων, οι οποίοι εργάζονται σε ουσιώδεις υπηρεσίες, κατά πρώτο λόγο στα αεροδρόμια και τα λιμάνια, ο εμβολιασμός των οποίων θα συντρέχει μαζί με τον ηλικιακό εμβολιασμό.

Στον «πάγο» προσωρινά το εμβόλιο Johnson & Johnson μετά από σύσταση της εταιρείας

Στο μεταξύ, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πρώτη παράδοση των 2.400 εμβολίων της Johnson & Johnson κατά της νόσου στην Κύπρο έχει μπει στον «πάγο» προς το παρόν μετά από σύσταση σήμερα της ίδιας της εταιρείας και εν αναμονή αξιολόγησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων των στοιχείων που έχει η FDA των ΗΠΑ για μικρό αριθμό περιστατικών θρόμβωσης εμβολιασθέντων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία συνέστησε στα κράτη στα οποία έχει κάνει παραδόσεις όπως καθυστερήσουν την χρήση του εμβολίου ωσότου ολοκληρωθεί η διερεύνηση σε Αμερική και Ευρώπη για το θέμα των θρομβώσεων.

Διαβάστε ακόμη: Παραμένει στο μικροσκόπιο του ΕΜΑ το εμβόλιο της AstraZeneca

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί