Κύπριος επιδημιολόγος «γειώνει» τους κινδυνολόγους: «Δεν έχει επιστημονική βάση η χρήση μάσκας» (vid)

Δείτε!!!

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ της Κύπρου φιλοξενήθηκε ο δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης. Ο δρ.Σωτηριάδης είναι από τους επιστήμονες που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν. Ο επιδημιολόγος είπε ότι ο κίνδυνος του COVID19 είναι ελάχιστα μεγαλύτερος απ’ αυτόν της γρίπης. Εξήγησε ότι είμαστε περίπου στα ίδια επίπεδα.

«Γενικά αξιολογώντας τον κίνδυνο με τον ιό της γρίπης είμαστε περίπου στα ίδια επίπεδα». Ο δρ.Σωτηριάδης ανέφερε επίσης ότι ο ιός έδειξε ότι εξασθένισε το καλοκαίρι. «Φαίνεται ότι ο ιός το καλοκαίρι δείχνει μια χαμηλή νοσηρότητα στον πληθυσμό. Παίζει ρόλο η θερμοκρασία. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη μεταδοτικότητα στον πληθυσμό». Είπε παράλληλα ότι δεν παρουσίασε καμιά σημαντική επίπτωση στους νέους. Αυτό τόνισε είναι ένα «παράθυρο ευκαιρίας να αναπτυχθεί μια ανοσία στον πληθυσμό για να προστατευτεί και ο υπόλοιπος πληθυσμός».

Αναφορικά με την χρήση μάσκας είπε ότι αντιδρά και έχει ιδιαίτερα έντονη άποψη αφού όπως είπε είναι κάτι πολύ υπερβολικό.

«Έχω έντονη ένσταση και ως επαγγελματίας δημόσιας υγείας. θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε υποχρεωτικά μέτρα στη δημόσια υγεία. Η χρήση μάσκας στα σχολεία δεν έχει επιστημονική βάση», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το θέμα των εμβολίων ο επιδημιολόγος είπε ότι και αυτό το θέμα τέθηκε σε λανθασμένες βάσεις κατά την άποψή του.«Συζητείται το θέμα της υποχρεωτικότητας. Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ υποχρεωτικά εμβόλια. Δεν έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για να μπορούμε να τοποθετηθούμε. Πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουμε τελικές μελέτες για αξιολόγηση των εμβολίων.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τα εμβόλια είναι μια καινούργια τεχνολογία. Οι νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται συνδέονται με σοβαρές παρενέργειες όπως έχουμε δει».

Δείτε από το 6.20 για την μάσκα:

Πληροφορίες: SIGMA LIVE

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί