Κορωνοϊός – Ρωσία: Σχεδιάζεται τεστ που θα ελέγχει 5.000 άτομα ημερησίως

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν ρωσικοί φορείς στην κατασκευή τεστ που θα μπορούν να ελέγχουν για κορονοϊό 5.000 άτομα την ημέρα. Το Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας (RDIF) θα παρουσιάσει σε ένα μήνα ένα αυτόματο σύστημα ικανό να διεξάγει πάνω από 5.000 τεστ για τον COVID-19 καθημερινά, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του RDIF, Κίριλ Ντμιτρίεφ. Το […]

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν ρωσικοί φορείς στην κατασκευή τεστ που θα μπορούν να ελέγχουν για κορονοϊό 5.000 άτομα την ημέρα.

Το Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας (RDIF) θα παρουσιάσει σε ένα μήνα ένα αυτόματο σύστημα ικανό να διεξάγει πάνω από 5.000 τεστ για τον COVID-19 καθημερινά, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του RDIF, Κίριλ Ντμιτρίεφ.

Το RDIF και η ιαπωνική εταιρεία Mirai Genomics έχουν αναπτύξει ένα νέο διαγνωστικό σύστημα για την ανίχνευση του κορονοϊού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στα κλασσικά εργαστήρια όσο και σε φορητά μίνι εργαστήρια.

Το σύστημα χρησιμοποιεί τη μέθοδο SmartAmp, επιτρέποντας τη γρήγορη διάγνωση μέσα σε 30 λεπτά.


Έχει ήδη λάβει έγκριση από τη Ρωσική Υπηρεσία Παρακολούθησης της Υγειονομικής Περίθαλψης.

«Τώρα υπάρχουν τρία προϊόντα που βασίζονται στην τεχνολογία μας.Η πρώτη είναι μια λύση για τα υπάρχοντα εργαστήρια που διεξάγουν δοκιμές PCR Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τεστ μας και στη συνέχεια θα έχουν αποτελέσματα σε 30 λεπτά αντί για δύο ώρες.Το δεύτερο είναι ένα φορητό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εταιρείες και αεροδρόμια για τη διεξαγωγή τεστ εκεί.Η συσκευή επιτρέπει τη δοκιμή 20 ατόμων μέσα σε μια ώρα.Και η τρίτη είναι μια συσκευή που θα έχουμε, ένα μεγάλο αυτόματο διαγνωστικό σύστημα.Θα ανοίξει το δρόμο για τη διεξαγωγή πάνω από 5.000 τεστ ημερησίως.Αυτό το μηχάνημα θα παραδοθεί σε τέσσερις εβδομάδες, θα εμφανιστεί στη Ρωσία και θα το προωθήσουμε και στις διεθνείς αγορές », δήλωσε ο Ντμίτριεφ.

Συνεχίζεται η συνεργασία με το Ριάντ
Επίσης, το RDIF έκανε γνωστό πως συνεχίζει τη συνεργασία του με τη Σαουδική Αραβία και συμφώνησαν ότι η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων τους δεν θα πρέπει να εξαρτάται από την κατάσταση γύρω από την ενέργεια, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

«Συνεχίζουμε την επαφή, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε όλα τα έργα και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συμβιβασμός σε κάποιο στάδιο. Έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους στη Σαουδική Αραβία ότι τα επενδυτικά σχέδια δεν εξαρτώνται από την κατάσταση γύρω από τους ενεργειακούς φορείς», δήλωσε ο Ντμιτρίεφ σχολιάζοντας τις συμφωνίες για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου στον ΟΠΕΚ.

ΠΗΓΗ Sputniknews.gr, ΦΩΤΟ unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί