Κι όμως, λένε ότι ο κορωνοϊός επηρεάζει τους όρχεις

man
Μια έρευνα στο Ισραήλ υποστηρίζει πως οι άνδρες που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν σημάδια ανδρικής ανικανότητας.

Ο κορωνοϊός έχει εισβάλει στις ζωές μας και έχει αλλάξει τα δεδομένα. Όχι μόνο στις κοινωνικές επαφές και στον τρόπο ζωής, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τις βιολογικές λειτουργίες του ανθρώπου.

Μια τελευταία ιατρική έρευνα, μάλιστα, υποστηρίζει πως ο κορωνοϊός μπορεί να πλήξει και την ανδρική γονιμότητα αφού φαίνεται πως ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό των ανδρών που έχουν νοσήσει, εμφανίζουν και τέτοια συμπτώματα.

Στα ευρήματα της έρευνας αναφέρεται πως ένα 13% των δειγμάτων σπέρματος που εξετάστηκε, βρέθηκε να έχει μειωμένη «ένταση» κατά 50%. Μάλιστα αναφέρεται πως τα δείγματα λήφθηκαν ακόμα και 30 ημέρες μετά τη διάγνωση πως οι άνδρες ασθενείς είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Την έρευνα έκανε ο Νταν Αντέρκα, επικεφαλής του Sheba Medical Center στο Ισραήλ. Ο εν λόγω γιατρός μίλησε στην «Jerusalem Post», που αποκάλυψε και το θέμα, για την έρευνά του που ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί επίσημα.

«Η αιτία για αυτό το φαινόμενο είναι η παρουσία ενός ACE2 υποδοχέα στην επιφάνεια των κυττάρων Sertoli και Leydig που υπάρχουν στους ανδρικούς όρχεις. Είναι ο ίδιος υποδοχέας που βρίσκεται στα κύτταρα των πνευμόνων, των νεφρών και της καρδιάς που επίσης προσβάλλονται από τον ιό», είπε μεταξύ άλλων ο γιατρός.

photo unsplash