Καθηγητής Λοιμωξιολογίας: Τώρα υπάρχει ανάγκη να γίνουν τεστ για να μην επιστρέψουμε σε καραντίνα

Την ανάγκη να γίνουν τεστ για τον κορωνοϊό επισήμανε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος επιτροπής για τον κορωνοϊό, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η παρούσα εικόνα των κρουσμάτων και των θανάτων στη χώρα μας “αντανακλά τα μέτρα που είχαν ληφθεί πριν από μία ή δύο εβδομάδες”.

“Περιμένουμε τα δεδομένα μετά την άρση των μέτρων. Περιμένουμε ότι ο κόσμος θα βγει έξω μετά από 43 μέρες. Σε μεγάλο βαθμό ο κόσμος συμμορφώνεται όπως στα ΜΜΜ όπου η τήρηση των κανόνων είναι σημαντική. Βέβαια βρισκόμαστε στις δύο πρώτες μέρες και η επιτήρηση πρέπει να συνεχιστεί. Είμαστε σε πάρα πολύ κατάσταση και πρέπει να συνεχίσουμε”.

Ο καθηγητής σημείωσε με έμφαση ότι ο κόσμος θα πρέπει να συνεχίσει τα μέτρα ατομικής προστασίας. “Η επιτυχία συνεχίζεται γιατί κρατάει ο κόσμος κάποια βασικά μέτρα, το ΧΑΜ, και πρέπει να συνεχιστεί και η προστασία των ευαίσθητων ομάδων που πρέπει να μείνουν λίγο ακόμη στα σπίτια”.

Για τα τεστ, ο κ. Γώγος σημείωσε:

“Θα παρέχονται τεστ σε κλειστές δομές και ομάδες ώστε σιγά σιγά να αποκτούμε εικόνα και από την ανοσία.

Αυτή τη στιγμή τρέχουν πολλές επιδημιολογικές μελέτες από όλη των Ελλάδα και αυτό θα “δέσει” αυτή την προσπάθεια και θα πάμε πολύ καλά. Αυτή τη στιγμή που ανοίγουμε είναι η στιγμή και υπάρχει η ανάγκη να γίνουν τα τεστ.

Μην ξεχνάτε ότι υπήρχε και πρόβλημα διαθεσιμότητας αυτών των τεστ. Τώρα πιστοποιούνται πολλά τεστ, καινούργια τεστ, και τα γρήγορα τεστ θα πιστοποιηθούν που γίνονται μέσα σε 15 – 30 λεπτά δίπλα στον άρρωστο και θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση της πανδημίας και στην γρήγορη διάγνωση που θα αποτρέψει νέα μέτρα και νέες καραντίνες”.

(thestival – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί