Επίσης υπενθυμίζεται ότι στη Ρωσία καταχωρήθηκε και το παγκοσμίως πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19, το Sputnik V.
Νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αναπτύχθηκε από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστημιακό Κέντρο Τσουμάκοφ, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ενώ την άνοιξη θα αρχίσει η εκστρατεία εμβολιασμού με το νέο εμβόλιο.
«Θέλω να ξεκινήσω με καταπλητικά νέα, το τρίτο εμβόλιο, CoviVac έχει καταχωρηθεί. Αναπτύχθηκε από το Κέντρο Τσουμάκοφ. Έως τα μέσα Μαρτίου οι πρώτες 120.000 δόσεις θα είναι διαθέσιμες στην εσωτερική αγορά».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης, η χώρα έχει ήδη ανοίξει 4.000 κέντρα εμβολιασμού και έχει προχωρήσει στην παραγωγή 10 εκατομμυρίων δόσεων Sputnik V και 80.000 δόσεων του EpiVacCorona.
Όπως τόνισε, οι αρχές ελέγχουν την ποιότητα των εμβολίων και δήλωσε ότι οι τιμές θα είναι δικαιολογημένες, προειδοποιώντας τους παρασκευαστές να μην επιδιώξουν τα υπερβολικά κέρδη για τα φάρμακά τους.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, έχει επιβεβαιωθεί η υψηλή αποτελεσματικότητα του νέου εμβολίου.
«Κατά τη διάρκεια των κλινικών μελετών σε εθελοντές το CoviVac επέδειξε υψηλά επίπεδα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Η ευρείας κλίμακας κλινικές δοκιμές θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του σταδίου μετά την καταχώρηση».
Αναφερόμενη στην εκστρατεία εμβολιασμού, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Τατιάνα Γκολικόβα δήλωσε ότι εκτός από το νέο εμβόλιο, η Ρωσία προγραμματίζει την παραγωγή περισσότερων από 88 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, μεταξύ των οποίων 83 εκατ. δόσεις Sputnik V και 5,4 εκατ. δόσεις EpiVacCorona.
sputnik/ photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αφαιρούν τα έσοδα του ΚΟΚ από τους Δήμους – Χ. Δούκας: «Η κυβέρνηση κορυφώνει την επίθεσή της στους δήμους»
- Νέος Οικοδομικός Κανονισμός: Υπεγράφη το ΠΔ – Τι θα ισχύσει
- Επανασύνδεση Τραμπ-Μασκ; Συναγερμός στους διεθνιστές – Οι δύο ημερομηνίες που τους «καίνε», vid
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει η κυβέρνηση των ψευτών και της δυσβάσταχτης ακρίβειας
- Καναδός πρωθυπουργός μετά το σοκ των νέων δασμών Τραμπ: «Είμαστε έτοιμοι για συζητήσεις»
- Χανιά: Αναζητείται ο 25χρονος δράστης για τη δολοφονία του 52χρονου στο γλέντι – Σχεδόν εξ’ επαφής οι πυροβολισμοί
- Επιμένει η κυβέρνηση για τον Άγνωστο Στρατιώτη: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί»
- Κ. Πιερρακάκης στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ανάπτυξης στην Ευρώπη»
- Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ 11χρονο αγόρι έπειτα από ατύχημα με πατίνι
- Φόρο τιμής στα μνημεία πεσόντων Ελλήνων στη Βόρεια Ήπειρο απέτισε ο Κ. Καραμανλής









