• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κάνει διακρίσεις στις εθνοτικές ομάδες ο κορωνοϊός; Τι εντόπισαν οι Βρετανοί

Κάνει διακρίσεις στις εθνοτικές ομάδες ο κορωνοϊός; Τι εντόπισαν οι Βρετανοί

virus

Δυσαναλογία στη θνησιμότητα λόγω του κορωνοϊού ανάμεσα στις εθνοτικές ομάδες της Μεγάλης Βρετανίας εντόπισε το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Ερευνών.

Οι διάφορες εθνοτικές ομάδες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν διαφορετικά ποσοστά θνησιμότητας εξαιτίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σε αναφορά του το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Ερευνών της χώρας, την Παρασκευή.

«Αφαιρώντας τους παράγοντες της ηλικίας και της γεωγραφίας, τα θύματα του κορωνοϊού με καταγωγή από το Μπαγκλαντές είναι διπλάσια από την ομάδα των λευκών Βρετανών, οι θάνατοι των Πακιστανών είναι 2,9 φορές περισσότεροι και οι θάνατοι των έγχρωμων Αφρικανών είναι 3,7 φορές περισσότεροι. Οι Ινδοί, οι έγχρωμοι με καταγωγή από την Καραϊβική καθώς και «άλλες λευκές» εθνοτικές ομάδες επίσης παρουσιάζουν αυξημένη θνησιμότητα, με τους λευκούς Ιρλανδούς να είναι η μόνη ομάδα που παρουσιάζει λιγότερους θανάτους από τους λευκούς Βρετανούς» αναφέρει η έρευνα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, πολλές εθνικές μειονότητες είναι επίσης ευάλωτες και στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19.

Μέχρι τώρα, στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 172.481 κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να έχει φτάσει τα 26.842, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

sputnik.gr / photo unsplash