Τέσσερα εμβόλια κατά του κορωνοϊού βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών στην Κίνα.
Τουλάχιστον τα τρία από αυτά έχουν ήδη χορηγηθεί στους εργαζόμενους που είναι απαραίτητοι με βάση ένα πρόγραμμα χρήσης έκτακτης ανάγκης που ξεκίνησε τον Ιούλιο.
Το τρίτο στάδιο κλινικών δοκιμών διεξάγεται ομαλά και τα εμβόλια μπορεί να είναι έτοιμα για το γενικό κοινό τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, είπε σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση αργά χθες το βράδυ η επικεφαλής του Κέντρου και ειδική σε θέματα βιοασφάλειας Γκουϊσέν Γου.
Η Γου, η οποία δήλωσε ότι δεν εμφάνισε περίεργα συμπτώματα τους τελευταίους μήνες αφού της χορηγήθηκε και της ίδιας ένα πειραματικό εμβόλιο τον Απρίλιο, δεν διευκρίνισε σε ποιά εμβόλια αναφέρεται.
Μια μονάδα του κρατικού φαρμακευτικού κολοσσού, η China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), και η κινεζική φαρμακευτική, εισηγμένη στο αμερικανικό Χρηματιστήριο Sinovac Biotech παρασκευάζουν τα τρία εμβόλια στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος για χρήση έκτακτης ανάγκης.
Ένα τέταρτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού παρασκευάζεται από την εταιρεία CanSino Biologics και έλαβε έγκριση για χρήση από τον κινεζικό στρατό τον Ιούνιο.
Η Sinopharm ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι το εμβόλιό της πιθανόν να είναι έτοιμο για χρήση από το κοινό μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου μετά την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών.
Οι παρασκευάστριες εταιρείες εμβολίων σε όλο τον κόσμο κάνουν αγώνα δρόμου για την παραγωγή ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 925.000 ανθρώπους παγκοσμίως.
Μεγάλες δυτικές εταιρείες που παρασκευάζουν εμβόλια δεσμεύτηκαν νωρίτερα μέσα στον μήνα να τηρήσουν το υψηλό επιστημονικό ερευνητικό επίπεδο και να μην ενδώσουν σε πολιτικές πιέσεις για την επίσπευση της διαδικασίας.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ροζαλία Λομπάρντο: Πώς ένα δίχρονο κοριτσάκι έγινε η “Ωραία Κοιμωμένη της Σικελίας”
- Πάνω από 1000 θετικές εμπειρίες γονέων για εκπαιδευτικούς στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
- Σοκ στην Ινδονησία: Νεκρό 13χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του – Κροκόδειλος το έσυρε στο ποτάμι, vid
- ΑΑΔΕ: Το TEK Αττικής ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων – Αύξηση 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα σε 1 χρόνο
- Έκκληση του προέδρου του Λιβάνου Αούν για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ: “Να μη γίνει το νότιο τμήμα της χώρας νέα Γάζα”
- ManpowerGroup: Δυσκολία εύρεσης εργαζομένων με εξειδικευμένες δεξιότητες
- Μεσολόγγι – Ο Σ. Φάμελλος για την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων
- Ανοίγει αύριο Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα του fuel pass στη βενζίνη
- Τώρα ξέρετε πώς ακούγεται η καμήλα! ΒΙΝΤΕΟ
- Ιράν: Απαγχόνισε δύο άνδρες που είχαν καταδικαστεί για σχέσεις με το Ισραήλ









