Ετοιμάζουν νέα ιστορία! Έκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά-Τσιόδρα για την «μετάλλαξη Δέλτα» στην Κρήτη – Κρούσματα και στην Αθήνα

Θα κλείσουν ξανά περιοχές;

Συναγερμός έχει σημάνει για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη.

Με τον φόβο της αύξησης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα (ινδική μετάλλαξη) στην Κρήτη, οι δήμαρχοι του νησιού ενημερώθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, ότι είναι σημαντικό να αυξηθεί ο ρυθμός εμβολιασμού στο νησί.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θόδωρος Λιβάνιος, περιφερειάρχες και δήμαρχοι της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρήθηκε μικρός ρυθμός μείωσης των εμβολιασμών και ειδικά με το σκεύασμα της AstraZeneca, μετά τον θάνατο της 44χρονης στις 31 Μαΐου.

Για το λόγο αυτό περιφερειάρχες και δήμαρχοι του νησιού κλήθηκαν να βρουν τρόπους να πείσουν τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού, καθώς οι φόβοι τόσο για τη μετάλλαξη Δέλτα, όσοι και για αύξηση των κρουσμάτων στο νησί, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου είναι ορατός.

Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας αποκάλυψε ότι νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο. Το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.


«Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου ΔΕΛΤΑ και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Μάλιστα ο ίδιος εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η συγκεκριμένη μετάλλαξη θα έχει κυριαρχήσει στον ελλαδικό χώρο.

Δεν θα είναι τελικά και τόσο “ανέμελο” το φετινό καλοκαίρι, λόγω της μετάλλαξης που έχει επαναφέρει τα σενάρια για τοπικά lockdown σε αρκετές χώρες της Ευρώπης:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί