• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ισραήλ: Δύο θάνατοι ηλικιωμένων μετά το εμβόλιο της Pfizer – «Ειδικοί»: Δεν ευθύνεται ο εμβολιασμός

Ισραήλ: Δύο θάνατοι ηλικιωμένων μετά το εμβόλιο της Pfizer – «Ειδικοί»: Δεν ευθύνεται ο εμβολιασμός

Δύο θανάτους ηλικιωμένων που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer μετρά το Ισραήλ.

Αρχικά, πριν από τρεις μέρες, ένας 75χρονος άνδρας από το Ισραήλ πέθανε από καρδιακή προσβολή περίπου δύο ώρες μετά τον εμβολιασμό του από το εμβόλιο της Pfizer, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ με τις Αρχές να θεωρούν πως το περισταικό δεν συνδέεται με τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με αναφορές, ο άνδρας εμβολιάστηκε περίπου στις 8:30 π.μ. σε κλινική Υπηρεσιών Υγείας Έμεινε στην εγκατάσταση, όπως συνηθίζεται, για ένα μικρό χρονικό διάστημα για να διασφαλίσει ότι δεν είχε παρενέργειες. Όταν ένιωσε καλά, η κλινική τον άφησε να φύγει, αλλά τελικά κατέληξε.

Ο άνδρας, ισχυρίζονται, είχε υποκείμενα νοσήματα και είχε υποφέρει από καρδιακές προσβολές στο παρελθόν, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Μία ημέρα μετά, την Τρίτη 29.12, ένας 88χρονος άνδρας πέθανε σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, λίγες ώρες μετά την λήψη του εμβολίου, με τους γιατρούς –και σε αυτή την περίπτωση- να τονίζουν σε δήλωση ότι ο ασθενής είχε σοβαρά υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Ο άντρας είχε λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech, το απόγευμα, στο πλαίσιο του μαζικού προγράμματος εμβολιασμού του Ισραήλ. Αργότερα κατέρρευσε στο σπίτι.

Οι γιατροί αποκλείουν οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του εμβολιασμού και του θανάτου, ενώ το νοσοκομείο είπε ότι ο άνδρας υπέφερε από «χρόνιες, σύνθετες και δύσκολες» συνθήκες υγείας, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.

Τι να ισχύει άραγε;;; Πριν από λίγο καιρό οι ηλικιωμένοι και όχι μόνο πέθαιναν από κορωνοϊό… Τώρα ξαφνικά πεθαίνουν πάλι φυσιολογικά λίγη ώρα μετά το εμβόλιο;;;