Δικαστήριο της Φλόριντα αποφάνθηκε, ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι «παράνομη».
Στο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης αναφέρεται ότι τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) είχαν υπερβεί τα όρια της δικαιοδοσίας τους με την επιβολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται εδώ και καιρό πιέσεις να χαλαρώσει ή να ανακαλέσει το μέτρο.
Είκοσι πολιτείες των ΗΠΑ και μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν ζητήσει την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας κυρίως στα αεροπλάνα, καθώς και σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές είχαν παρατείνει κατά 15 ημέρες το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από ταξιδιώτες σε αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία, ταξί και σταθμούς συγκοινωνιών, υπογραμμίζοντας πως χρειάζονταν επιπλέον χρόνο για να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο της πρόσφατης έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Δεν υπήρξε άμεσος σχολιασμός της απόφασης του δικαστηρίου της Φλόριντα ούτε από τον Λευκό Οίκο ούτε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).
reader/ photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έξαλλοι οι θαυμαστές του Stranger Things! “Κράσαρε” το Netflix στο τελευταίο επεισόδιο
- Άδωνις Γεωργιάδης: Με λόγια του αρχαίου λυρικού ποιητή Σιμωνίδη του Κείου οι ευχές για “Καλή Χρονιά”
- Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί! Σοκαριστικός ο απολογισμός του χτυπήματος εναντίον της Χερσώνας
- Μ. Θεμιστοκλέους: “Δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με την πολιτική, όμως η μεγάλη αλλαγή έγινε στον COVID”
- Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Εκατό αντικείμενα αποκτούν φωνή και αφηγούνται το παρελθόν
- Το τρυφερό φιλί του Κώστα Καραμανλή στη Νατάσα Παζαΐτη και οι ευχές για “Καλή Χρονιά”
- ΥΠΠΟ: Νέο δίκτυο διαδρομών περιήγησης για επισκέπτες και ΑμεΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης
- ΗΠΑ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι βύθισε τρία πλοία που μετέφεραν ναρκωτικά
- Χερσώνα: Ξεχειλίζει η οργή στην Ρωσία για το πρωτοχρονιάτικο έγκλημα
- Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μακρόν: «Πρέπει να προστατέψουμε την ανεξαρτησία και τις ελευθερίες μας»









