• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Η Ρωσία έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γερμανία για παραγωγή και διανομή του Sputnik V»

«Η Ρωσία έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γερμανία για παραγωγή και διανομή του Sputnik V»

sputnik v video1
Το Sputnik V είναι το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο κατά της covid-19, με επιβεβαιωμένη αποτελεσματικότητα στο 91,6%.

Η Ρωσία εκφράζει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με τους Γερμανούς εταίρους τόσο στη διανομή, όσο και στην παραγωγή του εμβολίου της Μόσχας κατά της COVID-19, το γνωστό Sputnik V.


Αυτό έκανε γνωστό ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ, ο οποίος επανέλαβε πως η Μόσχα έχει καταβάλει ήδη αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για άμεση καταχώριση του ρωσικού εμβολίου.

«Σε γενικές γραμμές, η Ρωσία είναι ανοιχτή σε βιομηχανικές συνεργασίες και είναι πρόθυμη να βοηθήσει στην παραγωγή του Sputnik V σε άλλες χώρες. Έχουμε ήδη συμφωνίες με τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Νότια Κορέα, την Κίνα, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν» σημείωσε ο Ρώσος υπουργός.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων υπέβαλε αίτηση για εγγραφή του Sputnik V στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Ιανουαρίου, με τον εκπρόσωπο της Γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, να επισημαίνει πως το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V μετά την έγκρισή του.

Το Sputnik V εγκρίθηκε σε περισσότερες από 25 χώρες, διανέμεται ενεργά και σε ορισμένες χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει μαζικοί εμβολιασμοί.

sputnik/ photo video screenshot