Η Moderna ξεκινά κλινική δοκιμή για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Η κλινική δοκιμή ξεκινά αυτό τον μήνα στις ΗΠΑ

Η Moderna ετοίμασε νέο εμβόλιο που στοχεύει στη νοτιοαφρικανική μετάλλακη του κορωνοϊού και αυτό τον μήνα ξεκινά κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ.

Στην κλινική δοκιμή για το εμβόλιο που σχεδιάστηκε για τη μετάλλαξη Β.1.351, η οποία εντοπίστηκε αρχικά στη Νότια Αφρική, θα μετάσχουν περίπου 210 υγιείς ενήλικες εθελοντές.

Η δοκιμή για το mRNA-1273.351, όπως ονομάζεται το νέο εμβόλιο που ανέπτυξε η Moderna, θα γίνει υπό το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών των ΗΠΑ (NIAID). Ο δρ. Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής του NIAID, σημείωσε ότι η αφρικανική μετάλλαξη έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 9 πολιτείες των ΗΠΑ.

«Προκαταρκτικά δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα παρέχουν επαρκή βαθμό προστασίας έναντι των μεταλλάξεων του ιού. Όμως, για προληπτικούς λόγους, το NIAID συνέχισε τη συνεργασία του με τη Moderna για να αξιολογήσει αυτό το υποψήφιο εμβόλιο για τη μετάλλαξη, αν χρειαστεί ένα επικαιροποιημένο εμβόλιο», εξήγησε.

Στη δοκιμή θα μετάσχουν ενήλικες από 18 ετών και άνω που έχουν κάνει το αρχικό εμβόλιο της Moderna για τον κορωνοϊό, όπως και άτομα 18-55 ετών που δεν έχουν κάνει κανένα εμβόλιο.

Οι περίπου 60 εθελοντές που έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο της εταιρείας για τον κορωνοϊό θα λάβουν είτε μια ενισχυτική δόση του νέου εμβολίου, ή δύο μικρότερες του αρχικού και του νέου σκευάσματος.

Σε ό,τι αφορά τους περίπου 150 που δεν έχουν κάνει κανένα εμβόλιο, θα είναι άτομα που δεν έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, ούτε έχουν νοσήματα που συνδέονται με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης από τον ιό.

Οι συγκεκριμένοι θα χωριστούν σε οχτώ ομάδες, οι οποίες θα κάνουν διαφορετικό αριθμό και συνδυασμό δόσεων, είτε και των δύο εμβολίων, είτε μόνο του νέου που αναπτύχθηκε για τη νοτιοφρικανική μετάλλαξη.

lifo/ photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί