Η κυβέρνηση στα πρότυπα του Ισραήλ εξετάζει την 3η δόση εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό (vid)

Εάν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) καθυστερήσει να λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση εξετάζει πάρα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει «μόνη της»!

Να επιταχύνει τη διαδικασία για τη χορήγηση τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο σύνολο του πληθυσμού εξετάζει η κυβέρνηση.

Πληροφορίες τηλεοπτικού σταθμού αναφέρουν, ότι εάν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) καθυστερήσει να λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση εξετάζει πάρα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει «μόνη της», με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, κατά τα πρότυπα του Ισραήλ.

Κριτήριο για την χορήγηση της τρίτης δόσης θα είναι το διάστημα που έχει παρέλθει από την δεύτερη δόση του εμβολίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι θέμα ημερών να οριστικοποιηθεί εάν η αναμνηστική δόση θα γίνεται 6 ή 8 μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Δείτε το βίντεο:

Την επέκταση του εμβολιασμού με αναμνηστική δόση σε όλον τον πληθυσμό, προανήγγειλε και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στο ΣΚΑΪ 100,3.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε ότι τα δεδομένα της ανοσιακής ανταπόκρισης που προκύπτουν από μελέτες δείχνουν πως πληθυσμιακές ομάδες όπως οι υγειονομικοί, μπορούν να προτεραιοποιηθούν για τρίτη δόση εμβολίου. 

Αύριο Τρίτη (14/09), ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση για τους ανοσοκατασταλμένους, ενώ θα ακολουθήσουν οι διαμένοντες σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και οι άνω των 60 ετών.

photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί