Η Ισπανία θα εμβολιάσει τους πολίτες 70-79 ετών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Η Ισπανία θα δώσει αρχικά προτεραιότητα σε ανθρώπους ηλικίας 70-79 ετών για την ανοσοποίησή τους με εμβόλια κατά της Covid-19 που έχουν παρασκευαστεί από τη μονάδα Janssen της Johnson & Johnson,


που αναμένεται να αρχίσουν να φθάνουν αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της χώρας σήμερα.

Η Ισπανία θα λάβει την πρώτη παρτίδα 300.000 δόσεων του μονοδοσικού εμβολίου την Τετάρτη το πρωί, δήλωσε η Καρολίνα Ντάριας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο στην Γκραν Κανάρια ύστερα από επίσκεψη στις ισπανικές Κανάριες Νήσους.

Αντίστοιχα, η χώρα της ιβηρικής χερσονήσου έχει ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα την πρόθεσή της να χορηγεί τα εμβόλια της AstraZeneca μόνο σε άτομα ηλικία 60 με 69 ετών.

Ξεκίνησαν οι παραδόσεις της Johnson & Johnson στην Ευρώπη
Η Johnson & Johnson ξεκίνησε σήμερα τις παραδόσεις των εμβολίων της σε χώρες της ΕΕ ύστερα από κάποιες καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων στην παραγωγή, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εταιρία.

Ύστερα από μια υποτονική έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, η Ισπανία στοιχηματίζει σε αύξηση των διανομών το δεύτερο τρίμηνο προκειμένου να πετύχει τον στόχο της για ανοσοποίηση του ήμισυ του πληθυσμού έως τον Ιούλιο.

Ανεβάζει ρυθμούς η Ισπανία στο πρόγραμμα εμβολιασμού
Μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση της Ισπανίας αναμένει 87 εκατ. δόσεις εμβολίων. Οι όγκοι που θα παραδοθούν το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να ξεπεράσουν κατά 3,5 φορές το επίπεδο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Με τους περισσότερους ενοίκους των οίκων ευγηρίας και τους υγειονομικούς εργαζομένους της πρώτης γραμμής να έχουν εμβολιαστεί πλήρως καθώς και το 90% των ανθρώπων ηλικίας άνω των 80 ετών να έχει λάβει την πρώτη δόση, η ηλικιακή ομάδα των 70-79 ετών είναι η επόμενη προτεραιότητα.

Επιμένει η διάδοση του κορωνοϊού στην Ισπανία
Η αύξηση της ανοσοποίησης μεταξύ των ευπαθών ομάδων στην Ισπανία γίνεται ακόμα πιο πιεστική ανάγκη καθώς φαίνεται να εξαπλώνεται ένα νέο κύμα μολύνσεων.

Την Παρασκευή, το εθνικό ποσοστό μολύνσεων στην Ισπανία, όπως υπολογίζεται κατά τις 14 προηγούμενες ημέρες, διαμορφώθηκε σε 182 περιστατικά ανά 100.000 ανθρώπους, αυξημένο κατά περίπου 50 μονάδες μέσα σε τρεις εβδομάδες, παραμένοντας ωστόσο κάτω από την κορύφωση του Ιανουαρίου με 900 μονάδες.

(iefimerida – φωτο: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί