Η επίθεση του ιού στους πνεύμονες – Τρισδιάστατη απεικόνιση που κόβει την ανάσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρισδιάστατα αποτυπώθηκε η ζημιά στους πνεύμονες που προκαλείται από τον κορονωϊό (COVID-19). Συγκεκριμένα, το πλάνο λήφθηκε από τα δεδομένα ενός ασθενούς γύρω στα 50, που στις 18 Μαρτίου εισήχθη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Τζορτζ Ουάσινγκτον» και διασωληνώθηκε. Όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε, οι γιατροί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν την μέθοδο της οξυγόνωσης με […]

Τρισδιάστατα αποτυπώθηκε η ζημιά στους πνεύμονες που προκαλείται από τον κορονωϊό (COVID-19).

Συγκεκριμένα, το πλάνο λήφθηκε από τα δεδομένα ενός ασθενούς γύρω στα 50, που στις 18 Μαρτίου εισήχθη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Τζορτζ Ουάσινγκτον» και διασωληνώθηκε.

Όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε, οι γιατροί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν την μέθοδο της οξυγόνωσης με εξωσωματική μεμβράνη.

Σημειώνεται πως η εν λόγω τεχνική οξυγονώνει το αίμα του ασθενούς μέσω μιας εξωσωματικής συσκευής, όταν οι πνεύμονές του δεν είναι πλέον σε θέση να εκπληρώσουν τον ρόλο τους.

Οι επιστήμονες, για να κατανοήσουν με ακρίβεια την ζημιά στον ιστό του πνεύμονα, χρησιμοποίησαν την τεχνολογία τρισδιάστατης ιατρικής απεικόνισης για να παρατηρηθεί το αναπνευστικό σύστημα από το εσωτερικό.

Σύμφωνα με τον Δρ. Κιθ Μόρτμαν, επικεφαλής του Θωρακοχειρουργικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Τζορτζ Ουάσινγκτον», το 20% των ασθενών με κορωνοϊό, αναπτύσσουν συμπτώματα και μόνο ένα μέρος εξ αυτών είναι επιρρεπείς σε επιπλοκές του πνεύμονα που απαιτούν βοήθεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η βλάβη των πνευμόνων μπορεί να «επηρεάσει την ικανότητα του ατόμου να αναπνεύσει για το υπόλοιπο της ζωής του».

Με πληροφορίες από Sputniknews.gr, ΦΩΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί