Η ΕΕ έχασε τη νομική διαμάχη για περισσότερες προμήθειες εμβολίων AstraZeneca έως τα τέλη Ιουνίου

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η εταιρεία θα πρέπει να παραδώσει μόνο 80,2 εκατομμύρια δόσεις έως τις 27 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η AstraZeneca.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχασε τη νομική διαμάχη εναντίον της φαρμακευτικής εταιρείας σχετικά με την προμήθεια εμβολίων κατά του κορωνοϊού, καθώς δικαστήριο στις Βρυξέλλες απέρριψε αίτημα της Ένωσης για περισσότερες παραδόσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η αγγλο-σουηδική εταιρεία δεσμεύτηκε να κάνει το καλύτερο δυνατό για να παραδώσει στην ΕΕ, 300 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος Ιουνίου, αλλά τα προβλήματα που προέκυψαν στην παραγωγή οδήγησαν τη φαρμακευτική εταιρεία να αναθεωρήσει τον στόχο της σε 100 εκατομμύρια εμβόλια.

H Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η AstraZeneca δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της και ετοιμάζεται δεύτερη αγωγή εναντίον της.

Οι περικοπές στις προμήθειες καθυστέρησαν την προσπάθεια εμβολιασμού της ΕΕ το α’ τρίμηνο του έτους, όταν το μπλοκ είχε αρχικά βασιστεί στην AstraZeneca για να παραδώσει τον μεγαλύτερο όγκο εμβολίων. Αυτό οδήγησε σε μια διαμάχη και στη νομική δράση της ΕΕ για προμήθεια τουλάχιστον 120 εκατομμυρίων δόσεων έως τα τέλη Ιουνίου.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η εταιρεία θα πρέπει να παραδώσει μόνο 80,2 εκατομμύρια δόσεις έως τις 27 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η AstraZeneca.

reader/ photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί