• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η ΑΛΗΘΕΙΑ για τις μάσκες και την επικινδυνότητα του κορωνοϊού – Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΛΗΘΕΙΑ για τις μάσκες και την επικινδυνότητα του κορωνοϊού – Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ώρα που φουντώνει η συζήτηση για τη χρήση μάσκας στον γενικό πληθυσμό,

ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έρχεται με νέα οδηγία-βόμβα.

Πολλά πράγματα που μέχρι σήμερα οι λεγόμενοι ειδικοί είχαν ως…δεδομένα ανατρέπει η νέα οδηγία του ΠΟΥ για τη χρήση μασκών στις νεαρές ηλικίες.

Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο με τις αναθεωρημένες συστάσεις του ΠΟΥ, «συστήνεται η χρήση μάσκας από τα παιδιά άνω των 12 ετών» ιδίως όταν δεν είναι εφικτό να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από άλλους ανθρώπους και εφόσον υπάρχει ευρεία διάδοση του νέου κορωνοϊού στη συγκεκριμένη ζώνη.

«Τα παιδιά από την ηλικία των 12 ετών και άνω θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα, στις ίδιες περιπτώσεις και υπό τις ίδιες συνθήκες που είναι υποχρεωτική και για τους ενήλικους», συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Για τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 11 ετών, η απόφαση για το αν πρέπει ή όχι να φοράνε μάσκα, πρέπει να βασίζεται σε μια σειρά παραγόντων, όπως η ταχύτητα με την οποία ο ιός εξαπλώνεται στην περιοχή διαβίωσης του παιδιού και η ικανότητα του παιδιού να χρησιμοποιήσει με ασφάλεια και σωστά μια μάσκα.

Τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και κάτω ΔΕΝ πρέπει να υποχρεούνται να φορούν μάσκες, σύμφωνα με τη σύσταση του ΠΟΥ.

Δείτε απόσπασμα από τη σχετική οδηγία που εκδόθηκε στις 21 Αυγούστου:

Τίθεται επομένως το εξής ερώτημα:

Τι θα γίνει στη χώρα μας, όπου οι ειδικοί μιλούν μέρα-νύχτα για τη χρήση μάσκας ακόμη και στα παιδιά από την ηλικία των 3 ετών;

Οι αριθμοί δεν ψεύδονται

Παρά τον χαρακτηρισμό της από τον ΠΟΥ ως «πανδημία», οι αριθμοί του Covid-19 σε παγκόσμια κλίμακα είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικοί και εύκολα μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για τον βαθμό επικινδυνότητας της νόσου:

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση για τα κρούσματα, διαπιστώνουμε πως μόλις το 1% των νοσούντων αντιμετωπίζει σοβαρά συμπτώματα.

Το 99% των περιπτώσεων αφορά ασθενείς ασυμπτωματικούς ή που φέρουν ήπια κατά βάση συμπτώματα.

Πιο αναλυτικά:

«Συνολικά 15.714.993 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί ενώ από τα περιστατικά που θεωρούνται ενεργά, δηλαδή 6.602.596, το 99% έχει ήπια συμπτώματα ενώ μόνο το 1% δηλαδή 61.849 άτομα παρουσιάζουν σοβαρή ή κρίσιμη συμπτωματολογία».

ΠΟΥ: Σε δύο χρόνια θα έχει τελειώσει η πανδημία

Μέσα σε όλον αυτόν τον «βομβαρδισμό» πληροφοριών, ο ΠΟΥ ήρθε σήμερα μέσω του Διευθυντή του, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, να…«προφητεύσει» το τελείωμα της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ είπε πως «έχουμε την τεχνολογία και τη γνώση για να σταματήσουμε τον κορωνοϊό», εκτιμώντας πως μέχρι το 2022 η πανδημία θα αποτελεί παρελθόν:

(φωτο:screenshot)