• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βασιλακόπουλος: «Τα προνόμια θα πείσουν και τους πιο δύσπιστους να πάνε να εμβολιαστούν» – ΒΙΝΤΕΟ

Βασιλακόπουλος: «Τα προνόμια θα πείσουν και τους πιο δύσπιστους να πάνε να εμβολιαστούν» – ΒΙΝΤΕΟ

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, σημείωσε ότι η πανδημία βρίσκεται εδώ και θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί.

Σχετικά με την άρση των τελευταίων περιορισμών, επισήμανε πως: «το θέμα της μουσικής έχει 2 πτυχές. Η μουσική με χαμηλά ντεσιμπέλ δε δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τελειώσαμε να την πανδημία, δεν πρέπει να ρισκάρουμε την ανάσχεση της αποκλιμάκωσης που υπάρχει».

Ο καθηγητής τόνισε ότι «χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από εμάς τους ίδιους», ενώ αναφερόμενος στα κορωνοπάρτι που γίνονται σε διάφορες πόλεις, είπε: «δεν είμαστε σε μια κατάσταση να κάνουμε πάρτι ελεύθερα».

«Ό,τι γίνεται οργανωμένα είναι καλυτέρα από ό,τι γίνεται δήθεν παράνομα. Κανείς δε θέλει να στερήσει τη διασκέδαση από τους ανθρώπους».

Συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη και τα πάρτι που γίνονται στο ΑΠΘ, για τα οποία έχει παρέμβει και εισαγγελέας, ο καθηγητής τόνισε: «το πανεπιστήμιο πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα. Το μέγιστο αγαθό τώρα είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Το να γίνει πάρτι σε μια βίλα στη Μύκονο είναι πιο ελαφρύ από το να γίνει στο πανεπιστήμιο».

Ναι στα προνόμια των εμβολιασμένων
Εντός του καλοκαιριού θα πρέπει να έχουμε πετύχει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας του πληθυσμού, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε ένα ήσυχο Φθινόπωρο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα μπορούσαν να βοηθήσουν και τα προνόμια που μπορούν να έχουν οι εμβολιασμένοι πολίτες, αφού έτσι, σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, θα μπορούσαν να πειστούν οι πιο δύσπιστοι να εμβολιαστούν.

«Να ανοίξουν τα μαγαζιά ελεύθερα για όσους είναι εμβολιασμένοι. Να δοθούν κίνητρα. Τα δικαιώματα των συνεπών πολίτων να έχουν μεγαλύτερη αξία».

Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον δεν καταφέρουμε να πιάσουμε την ανοσία της αγέλης, ένα 4ο κύμα είναι πιθανό τον χειμώνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ειδικά στα νησιά, είναι επιτακτική η ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών, καθώς η τουριστική περίοδος έχει ανοίξει.

(megatv)