Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πανδημία Covid πιθανότατα προήλθε από διαρροή εργαστηρίου, σύμφωνα με μια απόρρητη έκθεση πληροφοριών που δόθηκε πρόσφατα στον Λευκό Οίκο και σε βασικά μέλη του Κογκρέσου.
Ναι μεν παραδέχονται ότι ο ιός πιθανότατα είναι εργαστηριακός, αλλά τα ρίχνουν όλα στην…Κίνα.
Η αλλαγή στάσης του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο προηγουμένως ήταν αναποφάσιστο για το πώς εμφανίστηκε ο ιός, σημειώνεται σε μια ενημέρωση σε έγγραφο του 2021 από το γραφείο της Διευθύντριας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Avril Haines.
Άλλες 4 ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο ιός της COVID-19 «ξέφυγε» μετά τη μετάδοσή του από ζώο σε άνθρωπο.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε στην εκπομπή «State of the Union» του CNN την Κυριακή ότι η κοινότητα των πληροφοριών παραμένει διχασμένη ως προς το θέμα.
«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει οριστική απάντηση που να έχει προκύψει από την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών σε αυτό το ερώτημα».
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, νέα έκθεση υπογραμμίζει πώς διαφορετικά τμήματα της κοινότητας πληροφοριών έχουν καταλήξει σε διαφορετικές κρίσεις σχετικά με την προέλευση της πανδημίας.
Το υπουργείο Ενέργειας προσχωρεί τώρα με την πλευρά του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) λέγοντας ότι ο ιός πιθανότατα εξαπλώθηκε μέσω ατυχήματος σε κινεζικό εργαστήριο.
Η ξαφνική αλλαγή στάσης των ΗΠΑ πάντως δεν θα πρέπει να περάσει στα “ψιλά”.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οδησσός: Έπιασαν ντελιβερά εν ώρα εργασίας για να τον τον στείλουν να πεθάνει στο μέτωπο, vid
- Προειδοποίηση ευρωβουλευτή για την κίνηση της ΕΕ σε σχέση με τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
- «Πράσινο φως» για τη ριζική ανάπλαση κομβικού δρόμου του δήμου Χαλανδρίου
- Η Τζένιφερ Γκάρνερ στη νέα κωμωδία του Netflix «One Attempt Remaining»
- Ο Κιμ έπλεξε το εγκώμιο στρατιωτών που πολέμησαν το Ουκρανονάτο στο Κουρσκ, vid
- Ισμήνη Παπακυρίλλου: Ετοιμάζεται ταμείο που θα αφορά στις πατέντες
- Νέα εποχή για την Εγνατία Οδό – Τι αλλάζει με επενδύσεις 1,8 δις ευρώ
- O Έλληνας Τεντ Σαράντος έφερε την επανάσταση στο Netflix
- ΠΑΣΟΚ-Βουλή: Ο πρωτογενής τομέας οδηγείται σε αφανισμό
- Ρωσία: Δύο νεκροί στην πόλη Σαράτοφ σε ουκρανικό πλήγμα με drone
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΧΡΕΗ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΚΕΛΛΑΣ
ΝΤΟΜΑΤΑ









