Για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, την επέκτασή του και για τα παιδιά, την πορεία της πανδημίας αλλά και τους ανεμβολιαστούς υγειονομικούς μίλησε το πρωί της Κυριακής (25/09) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Αρχικά ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι οι εγγραφές των πολιτών στον Προσωπικό Γιατρό ξεπέρασαν τα 4 εκατ., έναν στόχο που αναμενόταν να επιτευχθεί στα τέλη της χρονιάς. Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA ο υπουργός Υγείας, στο σύστημα έχουν ενταχθεί 3.250 γιατροί και συγκεκριμένα στις ειδικότητες της παθολογίας, των γενικών και οικογενειακών γιατρών η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών άγγιξε το 30%, με τον ίδιο να σχολιάζει πως υπάρχουν περιθώρια για να αυξηθεί η συμμετοχή.
«Όλες οι χώρες έχουν ένα σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας. Η πανδημία μας έδειξε ότι πολλοί συμπολίτες μας επειδή δεν έχουν κάποιον να τους συμβουλέψει, πάνε στα νοσοκομεία ακόμα και όταν δεν χρειάζεται. Το 55% των εξωτερικών ιατρείων στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι που εάν είχαν ένα γιατρό να τους πει τι να κάνουν δεν θα πήγαιναν», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.
«Προσπαθούμε να κάνουμε ένα σύστημα όπου ο πολίτης δεν θα πληρώνει τίποτα και θα μπορεί να έχει ένα γιατρό όχι όταν είναι ασθενής, αλλά όντας υγιής», διευκρίνισε ο υπουργός σχετικά με τον Προσωπικό Γιατρό.
Όπως διευκρίνισε ο στόχος του υπουργείου Υγείας είναι ο Προσωπικός Γιατρός να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2023 για τον ενήλικο πληθυσμό και το πρώτο εξάμηνο του 2023 για τα παιδιά.
Ερωτηθείς, δε, για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή ο Θάνος Πλεύρης σημειώσε ότι το υπουργείο Υγείας σκοπεύει να επανεξετάσει το μέτρο στα τέλη του 2022 τονίζοντας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την πορεία της πανδημίας.
«Η προσωπική μου θέση, που την λέω και δεν είναι πολιτικά ευχάριστη, άνθρωποι που δεν εμβολιάζονται και ανήκουν στο ΕΣΥ δεν θα έπρεπε να παραμείνουν» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.
(megatv – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πλανήτης του «τρελού νερού»: Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει με Ιράν
- Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο καφέ στον κόσμο! Και δεν είναι για όσους φοβούνται τα ύψη – Δείτε βίντεο
- Ακυρώθηκαν οι πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς Τεχεράνη απόψε το βράδυ
- Τραγωδία στο «Ελ. Βενιζέλος»: 67χρονη ΑΜΕΑ έχασε τη ζωή της κατά την αποβίβαση
- Χειμερινές εκπτώσεις: Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους – Πτώση τζίρου έως 40%
- Από τα χείλη του Τραμπ κρέμεται η Μέση Ανατολή – Τι δήλωσε εν μέσω φόβου για χτύπημα στο Ιράν
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου
- Ο Μπιλ Κλίντον δηλώνει ότι δεν είχε καμία ιδέα για τα εγκλήματα που διέπραττε ο Έπσταϊν
- Δεν αποκλείει την ανάπτυξη πυρηνικών η Σουηδία με το βλέμμα σε πιθανό πόλεμο
- Η Πολωνία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν, το Ισραήλ και τον Λίβανο









