Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Mega «Κοινωνία ώρα Mega» βρέθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας.
Ο ίδιος, με αφορμή την αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων από τις χώρες των Βαλκανίων δεν απέκλεισε ακόμη και κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας, τονίζοντας:
«Στη συνάντηση με τον κ. Κικίλια σήμερα θα συζητήσουμε ορισμένα θέματα, όπως τα βόρεια σύνορά μας από τα οποία έχουμε μεγάλη εισροή κρουσμάτων, τα φαινόμενα διασποράς του ιού σε πόλεις, με ορφανά κρούσματα. Θα κουβεντιάσουμε και τις πιθανές εστίες υπερμετάδοσης του ιού και το κατά πόσο θα παρέμβουμε ή όχι.
Είναι δυστυχώς μια αρνητική εξέλιξη η αύξηση των κρουσμάτων και αν δεν κάνουμε κάτι τώρα για αυτό θα έχουμε το δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, να κάνουμε προτάσεις προς την πολιτεία για να αποφύγουμε αυτή την πολύ αρνητική εξέλιξη.
Στο plan B υπάρχει περίπτωση να έχουμε νέες οδηγίες για τις μάσκες, τις μεγάλες συγκεντρώσεις, νέες ταξιδιωτικές οδηγίες. Τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά, αλλά θα αλλάξουν ενδεχομένως οι όροι λειτουργίας τους. Έχουμε απευθύνει έκκληση, και ήδη η πολιτική ηγεσία έχει ξεκινήσει ελέγχους αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα δούμε αν απέδωσαν και αναλόγως θα κινηθούμε».
Μάλιστα ο κ.Σύψας χαρακτήρισε την Αθήνα ως «πηγή ανησυχίας»:
«Η Αθήνα είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας. Η σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών θα ασχοληθεί και με το θέμα αυτό. Δεν θέλουμε να έχουμε κρούσματα σε μεγάλες πόλεις. Επειδή υπάρχει μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού, αν ξεφύγει η επιδημία θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα. Είναι πολύ κακό σενάριο το να ξεφύγει η κατάσταση στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί είναι κάτω από το 1%. Και αυτό είναι ανησυχητικό γιατί όλοι οι υπόλοιποι είναι επίνοσοι».
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 24 Οκτωβρίου
- Νέα σύσκεψη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου
- Συνάντηση Αμερικανού υπουργού Οικονομικών με τον Κ. Πιερρακάκη στην Ουάσιγκτον
- Συμφωνία εκεχειρίας: Η Χαμάς καλεί τους μεσολαβητές να ασκήσουν πίεση
- Κυρανάκης: Η αποψίλωση των τρόλεϊ θα είναι σταδιακή – Δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας
- Ούγγρος ΥΠΕΞ: «Θα διασφαλίσουμε ότι ο Πούτιν μπορεί να εισέλθει στην Ουγγαρία», vid
- Ο Τραμπ είπε πως αναμένει διεύρυνση των Συμφωνιών του Αβραάμ
- Π. Γερουλάνος: Η αγροτική παραγωγή μαραζώνει και καταστρέφεται
- Ουκρανοί δίνουν μάχη κατά στρατιωτικών που θέλουν να επιστρατεύσουν κόσμο, vid
- Τραμπ: Ο Μπάιντεν ξεκινούσε πολέμους γιατί ήταν ηλίθιος, vid