«Το πρόβλημα έχει μόνο μια λύση: Λέγεται εμβόλιο. Πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε. Έχουμε ένα από τα καλύτερα εμβολιαστικά προγράμματα διεθνώς. Το να μην το εκμεταλλευόμαστε δεν έχει λογική. Έχει εξαντληθεί η δυνατότητα των συναδέλφων μου και προσωπικώς να πείσουμε τον κόσμο. Πρέπει άλλες ειδικότητες, διαφημιστές, επικοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, να βοηθήσουν να καταφέρουμε να πείσουμε όσους διστάζουν και αμφιβάλλουν για το εμβόλιο» επισήμανε.
Στη συνέχεια ο γιατρός αναφέρθηκε στα περιστατικά θρομβώσεων και στις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην χώρα.
«Ούτε η επιστημονική κοινότητα ούτε τα ΜΜΕ πρέπει να αποκρύπτουν το παραμικρό. Όμως είχαμε πέντε περιστατικά θρομβώσεων στην Ελλάδα μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca. Αυτό έπαιξε σε όλα τα κανάλια. Αν την ίδια μέρα, λέγαμε, ότι από τους 1000 νοσηλευόμενους οι 200 έπαθαν θρόμβωση, και την επόμενη μέρα έπαθαν θρόμβωση οι 300, θα καταλάβαινε ο κόσμος το σχετικό κίνδυνο» πρόσθεσε σύμφωνα με το megatv.
Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι οι όποιες μεταλλάξεις καλύπτονται από τα εμβόλια, ενώ είπε πως «η δικαιολογία ότι τα εμβόλια δεν είναι πλήρως δοκιμασμένα σε λίγο χρόνο θα πάψει να υπάρχει. Η Pfizer έκανε αίτηση στον FDA για κανονική της αδειοδότηση. Θα είναι όπως όλα τα άλλα εμβόλια ή φάρμακα που κάνουμε».
Για το θέμα της μάσκας, σημείωσε ότι «επιστημονικά» ένας πλήρως εμβολιασμένος δεν χρειάζεται να φορά τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. «Αλλά εάν αυτό τεθεί ως ζήτημα στην Ελλάδα, πολλοί μη εμβολιασμένοι θα προσποιούνται τους μη εμβολιασμένους και θα βγάλουν την μάσκα τους. Εγώ παρότι πλήρως εμβολιασμένος φοράω τη μάσκα μου στους εξωτερικούς χώρους, παρότι δεν κινδυνεύω».
«Eξ’ αρχής υπήρξε σύγχυση με το εμβόλιο της AstraZeneca. Φάνηκε ότι στις ηλικίες 30-50 είναι συχνότερη η θρόμβωση. Ωστόσο το ποσοστό είναι μια στις 100.000 δόσεις» δήλωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Γιώργος Παπαζήσης.
Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να υπάρχουν ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τονίζοντας την ανάγκη να γίνει υποχρεωτικός σε αυτούς.
Τέλος, εκτίμησε, ότι σύντομα οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να κάνουν self test.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τα λόγια του Μακρόν δείχνουν που βρίσκεται αυτή την στιγμή η διεθνιστική Ευρώπη
- H νέα παγκόσμια τρέλα και στο Λονδίνο: Έφτιαξαν “Scream Club” για να ουρλιάζουν και να αποβάλουν το άγχος, vid
- Ευρασία-Β. Αμερική: Έτσι αλλάζει ολόκληρο το Βόρειο Ημισφαίριο!
- Αχαΐα: Σύσκεψη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – Σπ. Πρωτοψάλτης: Στόχος μας να αποφύγουμε το lockdown
- Θεσσαλονίκη: Από 1/1/27 η λειτουργία του Εφετείου στο λιμάνι – Eκπονείται κυκλοφοριακή μελέτη
- Ο Εμίρ Κουστουρίτσα στα Χανιά: «Είμαι εθισμένος με την Ελλάδα», vid
- Klavdia: Η φήμη της έφτασε στην Times Square της Νέας Υόρκης – Δείτε βίντεο και εικόνες
- Για απειλές και από τον Νότο μίλησε ο Μητσοτάκης!
- Συνάντηση Πούτιν-Τραμπ: Στην Ουάσινγκτον ο Ούγγρος ΥΠΕΞ
- Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ-Ρούμπιο