Προσωπικός γιατρός: Οι 3 τρόποι εγγραφής, πότε ξεκινά η πλήρης εφαρμογή του θεσμού

Η εγγραφή των πολιτών στον Προσωπικό Γιατρό γίνεται πλέον και από τα φαρμακεία, συνεπώς γίνονται πλέον τρεις οι τρόποι (και στην πράξη) εγγραφής στο νέο θεσμό του υπουργείου Υγείας.


Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, από το απόγευμα Πέμπτης (8/9) οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν πλέον και στα φαρμακεία και να εγγράφονται στον Προσωπικό Γιατρό.

Με αυτόν τον τρόπο ξεπερνιέται το «εμπόδιο» που είχε παρουσιαστεί με όσους (ηλικιωμένους κυρίως) δεν διέθεται κινητό τηλέφωνο.

Έτσι ο πολίτης πλέον θα εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε Προσωπικό Γιατρό με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

1) μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε Προσωπικό Γιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

2) αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε Προσωπικό Γιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

3) στο φαρμακείο της γειτονιάς του, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν σύμβουλο υγείας για θέματα αγωγής υγείας, πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

(dikaiologitika – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί