ΠΟΥ: Τα παγκόσμια αποθέματα εμβολίων χολέρας είναι “άδεια ή εξαιρετικά χαμηλά”

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι τα παγκόσμια αποθέματα εμβολίων κατά της χολέρας,

στη διαχείριση των οποίων συμβάλλει ο Οργανισμός, είναι «αυτή τη στιγμή άδεια ή εξαιρετικά χαμηλά» εν μέσω έξαρσης της ασθένειας σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας των Ηνωμένων Εθνών, υπάρχουν περίπου 30 χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν αναφέρει εξάρσεις χολέρα φέτος, αριθμός κατά ένα τρίτο υψηλότερος από μια τυπική χρονιά.

«Δεν έχουμε άλλα εμβόλια. Περισσότερες χώρες συνεχίζουν να (τα) ζητούν και είναι εξαιρετικά δύσκολο», δήλωσε ο Φίλιπ Μπαρμπόζα, επικεφαλής της ομάδας για τη Χολέρα και Επιδημικές Διαρροιακές Ασθένειες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. «Όλα τα εμβόλια που έχουν παραχθεί έχουν ήδη διανεμηθεί», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος αναφερόταν στα αποθέματα έκτακτης ανάγκης που έχει η Διεθνής Συντονιστική Ομάδα για την παροχή εμβολίων, η οποία τελεί υπό τη διαχείριση του ΠΟΥ και άλλων φορέων. Τυπικά, έχει περίπου 36 εκατ. δόσεις διαθέσιμες τον χρόνο. Η έλλειψη εμβολίων έχει ήδη οδηγήσει τον ΠΟΥ στο να αναστείλει προσωρινά τον Οκτώβριο την συνηθισμένη πρακτική του εμβολιασμού με δύο δόσεις.

Ο Μπαρμπόζα δήλωσε ότι μέρος της κρίσης αυτής οφείλεται στην απόφαση Ινδού παρασκευαστή να σταματήσει την παραγωγή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πολλές από τις περιοχές με εξάρσεις είναι χώρες που πλήττονται από φτώχεια και συγκρούσεις, όπως η Αϊτή και η Υεμένη, αλλά η ασθένεια έχει επίσης αναφερθεί σε χώρες όπως ο Λίβανος, που έως πρόσφατα ήταν μια χώρα μεσαίου εισοδήματος.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί