τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν την πανδημία σε συζήτηση που διοργάνωσε η Ένωση Ασθενών Ελλάδος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Interamerican που συμμετείχε χορηγικά στην εκδήλωση, ο κ. Μόσιαλος συνόψισε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, αναφέροντας ότι σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες η θνητότητα εξ αιτίας του νέου κορωνοϊού κυμαίνεται από 0,6% έως 1,2% έναντι της εποχικής γρίπης, όπου τα ποσοστά δεν υπερβαίνουν το 0,2% και τα οποία στην πράξη είναι ακόμη μικρότερα λόγω του εκτεταμένου εμβολιασμού.
Αναφορικά με την ανάπτυξη εμβολίου, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα η επιστημονική έρευνα θα καρποφορήσει, καθώς έχουν αναπτυχθεί περί τις 150 πρωτοβουλίες, εκ των οποίων τρεις βρίσκονται στην τρίτη φάση και 15 στη δεύτερη φάση.
Αναφορικά με τα διδάγματα της πανδημίας για την επόμενη ημέρα του υγειονομικού συστήματος στη χώρα μας, ο κ. Μόσιαλος χαρακτήρισε ενθαρρυντική τη σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων στην ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ.
Υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη για στοχευμένες παρεμβάσεις από τις αρμόδιες αρχές με βάση την επιστημονική τεκμηρίωση και την τήρηση των μέτρων από την κοινωνία, ώστε να αποφευχθεί-ελεγχθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα ενώ ανέδειξε τη σημασία της ευρείας χρήσης των μέσων ατομικής προστασίας.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η αναγέννηση της Δημοτικής Αστυνομίας – Όλο το σχέδιο του ΥΠΕΣ για την αναβάθμιση της ασφάλειας των πόλεων
- Αμερικανικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για χερσαίες επιχειρήσεις εβδομάδων στο Ιράν
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 82χρονος στα Κουφάλια – Συνελήφθη η 77χρονη σύζυγός του
- Το βίντεο με το περιστέρι μέσα στο μετρό της Βοστώνης έγινε viral! ΒΙΝΤΕΟ
- Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν δεύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ
- e-ΕΦΚΑ: Πάνω από 500.000 Ευρωπαϊκές Κάρτες Ασφάλισης Ασθενείας εκδόθηκαν το 2025
- Άστατος ο καιρός και σήμερα με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες – Έως 17 βαθμούς η θερμοκρασία
- Επεκτείνεται ο πόλεμος: Συναγερμός για πιθανές επιθέσεις σε πλοία και στην Ερυθρά Θάλασσα
- Τραγικός επίλογος στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης – Ανασύρθηκε η σορός του 35χρονου δύτη
- Ιράν: Νόμιμοι στόχοι τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή









