• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κρατήστε το ΒΙΝΤΕΟ! Πρύτανης ΕΚΠΑ: «Ένας εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό»

Κρατήστε το ΒΙΝΤΕΟ! Πρύτανης ΕΚΠΑ: «Ένας εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό»

Τότε γιατί θέλουν να άρουν όλα τα περιοριστικά μέτρα στους πλήρως εμβολιασμένους;

«Μπορεί να μεταδώσει τον κορονοϊό κάποιος που είναι εμβολιασμένος κατά της COVID-19, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό σε σύγκριση με κάποιον που δεν είναι», σημείωσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

«Και σε εμάς στα νοσοκομεία παρά το γεγονός ότι εμβολιαστήκαμε από τον Ιανουάριο υπάρχει η απαίτηση να πραγματοποιούνται περιοδικά self tests. Μέχρι να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό συλλογικό επίπεδο ανοσίας, δεν θα πρέπει να έχουμε διαχωρισμούς εμβολιασθέντων-μη εμβολιασθέντων».

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών παρατήρησε πως υπάρχει «ένας ενθουσιασμός στις παραγωγικές ηλικίες, δηλαδή στα νεαρότερα άτομα, που προστρέχουν να εμβολιαστούν. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό παρά το γεγονός ότι αυτοί νοσούν ηπίως».

Και συμπλήρωσε πως στόχος μέσα στους επόμενους δύο μήνες είναι ο εμβολιασμός του 50% του πληθυσμού τουλάχιστον με μία δόση.

Σχετικά με την 44χρονη μητέρα τριών παιδιών από την Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο κ. Δημόπουλος είπε πως «δεν έχουμε την ευχέρεια να πούμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της AstraZeneca».

Πρόσθεσε ότι κάποιος που παρουσίασε θρομβωτικό επεισόδιο (μία σπάνια ανεπιθύμητη παρενέργεια) μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί στη 2η δόση να επιλέξει άλλο εμβόλιο.

(φωτo: unsplash)