Κινέζοι επιστήμονες «δημιουργούν» μεταλλαγμένο στέλεχος COVID που επιτίθεται στον ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Παγκόσμια ανησυχία!

Ενώ στο WEF φουντώνουν οι συζητήσεις περί «Ασθένειας Χ» (Θυμηθείτε ΕΔΩ), τα τελευταία 24ωρα νέος γύρος ανησυχίας ξεκινά από την Κίνα!

Σε μια μελέτη που θύμισε τα γεγονότα της…Wuhan, Κινέζοι επιστήμονες πειραματίζονται με ένα μεταλλαγμένο στέλεχος COVID-19 που έχει 100% φονική σειρά σε «εξανθρωπισμένα» ποντίκια.

Σύμφωνα με την έρευνα των επιστημόνων του πανεπιστημίου Χημικής Τεχνολογίας του Πεκίνου (οι οποίοι συνδέονται με τον κινεζικό στρατό) ένας ιό που μοιάζει με τον αυτόν της Covid-19 (γνωστός ως GX_P2V) και έχει εντοπιστεί σε παγκολίνους, κλωνοποιήθηκε και χρησιμοποιήθηκε για να μολυνθούν συνολικά οκτώ ποντίκια.

Ο ιός GX_P2V μόλυνε σε πρώτη φάση τους πνεύμονες και ακολούθως τα οστά, τα μάτια, τις τραχειές και τους εγκεφάλους των νεκρών ποντικών. Οι επιπλοκές ήταν θανατηφόρες στον εγκέφαλο.

«Η σοβαρή λοίμωξη του εγκεφάλου κατά τα τελευταία στάδια της λοίμωξης μπορεί να είναι η βασική αιτία θανάτου αυτών των ποντικιών. Αυτό υπογραμμίζει τον κίνδυνο διάχυσης του GX_P2V στους ανθρώπους και παρέχει ένα μοναδικό μοντέλο για την κατανόηση των παθογόνων μηχανισμών των ιών που σχετίζονται με τον SARS-CoV-2», έγραψαν οι συγγραφείς της έρευνας.

Όλα τα ποντίκια που είχαν μολυνθεί από τον ιό πέθαναν μέσα σε μόλις οκτώ ημέρες, κάτι που οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ήταν ένα «απροσδόκητα» γρήγορο ποσοστό θνησιμότητας.

Αν και τρομακτική, η μελέτη είναι η πρώτη του είδους της που αναφέρει ποσοστό θνησιμότητας 100% σε ποντίκια που έχουν μολυνθεί από τον ιό που σχετίζεται με τον COVID-19.

Το πιο σημαντικό είναι πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν υποδεικνύουν πώς μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους.

Όπως είναι λογικό, στο άκουσμα και μόνο αυτής της έρευνας ξέσπασαν αντιδράσεις.

Ο Francois Balloux, ειδικός επιδημιολογίας στο Ινστιτούτο Γενετικής του University College του Λονδίνου, κατήγγειλε την έρευνα ως «τρομερή» και «επιστημονικά εντελώς άσκοπη».

«Δεν μπορώ να δω τίποτα το ενδιαφέρον που θα μπορούσαμε να μάθουμε από την εξαναγκαστική μόλυνση μιας παράξενης φυλής εξανθρωπισμένων ποντικών με έναν τυχαίο επικίνδυνο ιό. Αντίθετα, μπορούσα να δω πόσα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά», έγραψε ο καθηγητής στο Twitter και συνέχισε:

«Η απουσία αυτών των πληροφοριών εγείρει την ανησυχητική πιθανότητα ότι μέρος ή το σύνολο αυτής της έρευνας, όπως η έρευνα στο εργαστήριο της Wuhan το 2016-2019, που πιθανότατα προκάλεσε την πανδημία Covid-19, πραγματοποιήθηκε αλόγιστα χωρίς τον ελάχιστο περιορισμό βιοασφάλειας».

«Σταματήστε αυτή τη τρέλα πριν είναι πολύ αργά», έγραψαν άλλοι επιστήμονες αναπαράγοντας τα στοιχεία της έρευνας.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί