δήλωσε σήμερα ο Πέτερ Λίζε, ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αρμόδιος για θέματα υγείας.
«Η ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνεδρίασης της ομάδας μας σήμερα τοι πρωί ότι η παρασκευάστρια εταιρεία Johnson & Johnson είναι πιθανόν να καταθέσει αίτηση για έγκριση του εμβολίου της από την Ευρωπαϊκή Ενωση τον Φεβρουάριο», είπε ο ευρωβουλευτής,
H Johnson & Johnson αντιμετωπίζει απροσδόκητες καθυστερήσεις στην παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19 και είναι πιθανόν να μην είναι σε θέση να προμηθεύσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ με τις δόσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί μέχρι την άνοιξη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αμερικανοί αξιωματούχοι πληροφορήθηκαν ότι η Johnson & Johnson σημειώνει καθυστερήσεις στο αρχικό πρόγραμμα παραγωγής και δεν θα μπορέσει να τις αντιμετωπίσει μέχρι το τέλος του Απριλίου, οπότε έχει συμφωνήσει ότι θα παραδώσει περισσότερες από 60 εκατομμύρια δόσεις, αναφέρεται στο δημοσίευμα των New York Times που επικαλείται πηγές που είναι σε γνώση της κατάστασης.
Στις αρχές της εβδομάδας, στέλεχος της Johnson & Johnson δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε πορεία για να έχει εξασφαλίσει περί το ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου μέχρι το τέλος του 2021 και ότι βρίσκεται στα τελικά στάδια της ανάλυσης των δεδομένων μεγάλης κλίμακας κλινικής δοκιμής.
Η Johnson & Johnson και το αμερικανικό υπουργείο Υγείας δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.
Το Αύγουστο, η Johnson & Johnson υπέγραψε συμφωνία ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της μέχρι τα μέσα του 2021.
Η έγκριση του εμβολίου της J&J μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού στις ΗΠΑ, αφού απαιτεί την χορήγηση μίας δόσης.
Τον Δεκέμβριο, η J&J ανακοίνωσε ότι περιμένει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από την κλινική δοκιμή της τελευταίας φάσης στα τέλη του Ιανουαρίου.
(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- 53η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ – Η αγορά εργασίας συναντά τους πολίτες στο Ηράκλειο
- Επιστολή Γ. Αυτιά σε επιτρόπους Οικονομικών: Χρηματοδοτήστε την αγορά φυσικού αερίου για φθηνό ρεύμα
- Δικαστική απόφαση σταθμός για τα social media
- Τα “μαγικά” του Μπρους Λι που άφησαν άφωνο το παγκόσμιο κοινό, vid
- «Επανάσταση» στα παιδικά φάρμακα – Η 3D εκτύπωση τα κάνει μασώμενα και εύκολα στη λήψη
- Τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην Ημαθία με 2 συλλήψεις
- Ο Άνταμ Σάντλερ στο ψυχολογικό δράμα «Time Out» του Netflix
- ΣΥΡΙΖA: Ακροδεξιός βραχίονας του σχεδίου Μητσοτάκη ο Θ. Πλεύρης
- Παπαζάχος για σεισμό Αγ. Όρους: Δεν γίνεται να εκτιμηθεί αν μπορεί να γίνει κάποιος ισχυρότερος, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί
- Η Γκουίνεθ Πάλτροου πρωταγωνίστρια στο «Strangers»









