Τη διαβεβαίωση ότι το σύστημα υγείας στην Ελλάδα δεν είναι στα όριά του λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού έδωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.
«Προετοιμαστήκαμε για το χειρότερο σενάριο. Όντως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και δέχεται πίεση στην Αττική αλλά αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις μας για να αντέξουμε» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.
«Αυξήσαμε τις απλές κλίνες για κορωνοιο, αυξήσαμε τα νοσοκομεία αναφοράς, έχουμε προχωρήσει σε προσλήψεις για πάνω 6.200 προσωπικό ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 2.000. Έχουμε αντοχές, δεν είμαστε στα όριά μας» προσθεσε ο υφυπουργός Υγείας.
Πρόσθεσε, δε, ότι «ολοκληρώνονται 1.200 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Προκηρύξαμε και 400 θέσεις γιατρών, 185 εκ των οποίων για ΜΕΘ. Εντός του Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις. Στο ΦΕΚ έχουν ήδη δημοσιευτεί οι προσλήψεις γιατρών».
Όπως είπε «υπάρχει και ένας προγραμματισμός για τα επόμενα έτη. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένα κύμα συνταξιοδότησης στο σύστημα υγείας».
Όσον αφορά το εμβόλιο της γρίπης η συνταγογράφηση του οποίου ξεκινά σήμερα ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι «έχουμε εξασφαλίζει περισσότερες δόσεις σε σχέση με πέρυσι. Θα καλύψουμε με επάρκεια τον πληθυσμό που πρέπει να εμβολιαστεί».
Για τα τεστ κορωνοϊού προανήγγειλε ότι «θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο» ενώ για τις εικόνες στις πλατείες σημειωσε ότι «αν ο κόσμος δεν συμμορφωθεί θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Είναι θέμα συμπεριφοράς απέναντι στον ιό».
(protothema – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο