Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και τα βήματα άρσης των μέτρων του lockdown μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, την Μεγάλη Παρασκευή, «εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, μπορεί να είναι η 15η Μαΐου, οπότε ανοίγει ο τουρισμός, το ορόσημο και για τις αλλαγές στην εστίαση».
Εξηγώντας τους λόγους που οι Ειδικοί εισηγήθηκαν τα μαγαζιά της εστίασης να μην παίζουν μουσική, ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι «ο ήχος δε βλάπτει, αλλά όταν υπάρχει ήχος αναγκαζόμαστε να μιλάμε πιο δυνατά, τα σταγονίδια που ενδεχομένως περιέχουν τον ιό εκπέμπονται με μεγαλύτερη ένταση».
Μάλιστα, τόνισε ότι στην εστίαση κάποια στιγμή τα μετρά παύουν, από τη στιγμή που κατεβάζουμε τη μάσκα, για αυτό θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες δραστηριότητες.
(Protothema – φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλοπή 3 πινάκων από μουσείο κοντά στην Πάρμα της Ιταλίας
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τεράστιο απολίθωμα δεινοσαύρου 66 εκατομμυρίων ετών – μαζί με το δέρμα του! (Photo)
- Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε βιομηχανία στο νότιο Ισραήλ
- Ανακαλύφθηκε άθικτο ελληνικό πλοίο 2.400 ετών στη Μαύρη Θάλασσα – Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ερευνητές (Photo)
- Περισσότεροι από 1.200 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου
- Υπό έλεγχο η φωτιά σε ρωσικό λιμάνι που διαχειρίζεται χιλιάδες βαρέλια πετρελαϊκών εξαγωγών – Προκλήθηκε από ουκρανικό drone
- Πακιστάν: Ενώ μιλούσαν για πόλεμο… συνέβη αυτό (ΒΙΝΤΕΟ)
- Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να “επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας” στον νότιο Λίβανο
- Την Τρίτη 31/3 η κηδεία της Μαρινέλλας – Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών









