Επιμένει ο Πλεύρης: «Τώρα η μετάδοση του covid γίνεται σε εξωτερικούς χώρους – ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί»

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα, η μετάδοση του κορωνοϊού «γίνεται κατά βάση στους ανοιχτούς χώρους όπου και συγκεντρώνεται ο πληθυσμός»,


«είπα το αυτονόητο και κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν», τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχολιάζοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» τις επικρίσεις για χθεσινή του δήλωση για το θέμα της μετάδοσης.

«Στους κλειστούς χώρους γίνεται πάντοτε μετάδοση, το ξέρουμε αυτό. Κλειστοί χώροι δεν υπάρχουν το καλοκαίρι στη χώρα μας. Όπου υπάρχουν και έχουμε μεγάλο συνωστισμό, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκεί πέρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οπουδήποτε αλλού υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Για το θέμα των υγειονομικών επέμεινε πως από πέρυσι τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούνιο έχουν μειωθεί κατά πολύ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, χαρακτηρίζοντάς τους «τραγική μειοψηφία».

Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση περί πιθανής επιστροφής τους στο ΕΣΥ σημείωσε πως μέχρι τις 31/12 θα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

(skai – φωτο:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί