Σύμφωνα με την ιστοσελίδα creta24.gr, η μητέρα τριών παιδιών παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία.
Η 44χρονη είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όταν εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο. Παρακολουθείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό ενώ τα συμπτώματα που έχει εμφανίσει εξετάζονται για το αν πρόκειται για επιπλοκές του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε συμπτώματα του συνδρόμου VITT τα οποία στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται ως πιθανές επιπλοκές από το εμβόλιο της AstraZeneca.
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Ελληνικής αιματολογικής εταιρίας με τίτλο «Διαγνωστική και Θεραπευτική Προσέγγιση των Ασθενών με Σύνδρομο VITT» που αναφέρει μεταξύ άλλων πως «το σύνδρομο VITT είναι μια πολύ σπάνια αλλά σοβαρή επιπλοκή, που έχει συσχετισθεί με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson και συνδυάζει θρομβοπενία και θρομβώσεις σε ασυνήθεις θέσεις, συχνότερα στους φλεβώδεις κόλπους του εγκεφάλου και στα σπλαγχνικά αγγεία. Η συχνότητα αναφέρεται σε 1έως 8 περιπτώσεις ανά 1.000.000 δόσεων.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα δεδομένα, η επιπλοκή παρουσιάζεται κατά κανόνα σε γυναίκες ηλικίας μικρότερης των 50 ετών. Ο χρόνος εμφάνισης του συνδρόμου κυμαίνεται από 4 έως 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 64 οι νεκροί από την αστυνομική επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος
- Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Το μεγάλο ΟΧΙ των ηρώων του 1940 είναι ένα παντοδύναμο ΝΑΙ στην ελευθερία και στην αλήθεια
- Οι Ρώσοι δίνουν στο Μινσκ το όπλο-«εφιάλτη» για την Δύση – Τι γνωστοποιήθηκε για τον Δεκέμβριο
- Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας – Νέοι φόβοι για την περιοχή
- Καρακάξα…βγαλμένη από θρίλερ! Επιτέθηκε σε γυναίκα αφήνοντάς την με σπασμένο λαιμό
- Συγκλονιστική καταδίωξη: Μοτοσικλετιστής σκότωσε αστυνομικό και δείτε τι έκανε συνάδελφός του! vid
- Ο κυκλώνας Μελίσσα έφθασε στη Τζαμάικα – Συγκλονιστικό βίντεο
- Ερντογάν και Στάρμερ υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία μαχητικών Eurofighter
- Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κ. Μητσοτάκη
- Ο δολοφόνος του Τζον Λένον παραδέχεται επιτέλους τον πραγματικό λόγο που τον σκότωσε









