Γώγος: Τρίτη δόση στο τρίμηνο, καθώς στον 5ο-6ο μήνα τα αντισώματα πέφτουν

Για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού σχεδίου εμβολιασμού, μίλησε στο Open ο Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ανέφερε πως το ραντεβού για την αναμνηστική δόση μπήκε στους τρεις μήνες μετά τη δεύτερη, επειδή «στους έξι μήνες είχαμε πολλές επαναλοιμώξεις. Στον 5ο-6ο μήνα έπεφταν τα αντισώματα».

Στην περίπτωση να εισαχθεί μοντέλο επανάληψης του εμβολιαμσού ανά τρίμηνο, ο κ. Γώγος είπε: «Ελπίζουμε οι επόμενες δόσεις να είναι ετήσιες. Να έχουμε ένα νέο εμβόλιο που θα μας το επιτρέπει. Η ενίσχυση μετά την τρίτη δόση είναι πάρα πολύ ισχυρή. Μετά ελπίζουμε να γίνεται ετήσια».

Για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στη μετάλλαξκη Omicron, είπε: «Τα εμβόλια που έχουμε φαίνεται ότι καλύπτουν την Omicron. Περιμένουμε τα δεδομένα. Μέσα σε 2-4 εβδομάδες θα ξέρουμε».

Για τον εμβολιασμό των εγκυών, είπε: «Το mRNA που φοβούνται, φεύγει από τα κύτταρα, δεν μένει. Βλέπουμε δυο χρόνια εγκύους να πεθαίνουν…».

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί