Γκάγκα για lockdown: «Στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να συζητάμε για άνοιγμα της αγοράς»

Εκκληση σε υγειονομικούς που δεν ασχολούνται με τμήματα κορωνοϊού να έχουν το κουράγιο και να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν απηύθυνε η Μίνα Γκάγκα,

διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας: «Όλοι όσοι είμαστε στην Υγεία να βοηθήσουμε. Όποιος δεν ασχολείται με τμήματα Covid πρέπει να έχει το κουράγιο να το κάνει».

Κορωνοϊός: «Κάτι δε γίνεται καλά, άρα κάπου δεν προσέχουμε πολύ»
Σχετικά με τον υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται στο «κόκκινο» 20 ημέρες μετά την έναρξη του lockdown, η κα Γκάγκα επισήμανε ότι «λογικά κάπου γίνεται μόλυνση».

Οπως εξήγησε, δεν πρόκειται για κρούσματα που κόλλησαν τον ιό πριν από την έναρξη του lockdown αλλά για μολύνσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της καθολικής απαγόρευσης. «Τα κρούσματα δεν κάνουν ποτέ 25 μέρες να εμφανιστούν. Τα περισσότερα εμφανίζονται στην εβδομάδα. Μερικά εμφανίζονται στο 14ήμερο και σπάνια μπορεί να εμφανιστούν στην 3η εβδομάδα», σημείωσε η κα Γκάγκα.


«Άρα κάτι δε γίνεται καλά, άρα κάπου δεν προσέχουμε πολύ», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν εστίες ή αν δεν τηρούν οι πολίτες τα μέτρα ενώ βρίσκονται στο δρόμο ή στη δουλειά με τους συναδέλφους τους.

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, τόνισε ότι στην παρούσα φάση δεν είμαστε σε θέση να μιλάμε για κάτι τέτοιο, αλλά για τα άμεσα προβλήματα που απειλούν τη ζωή των συνανθρώπων μας.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί