Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη όταν τυλίγετε το σάντουιτς

Τα σάντουιτς είναι από τα πιο βολικά γεύματα για να παίρνετε μαζί σας όπου και αν πάτε, αφού μπορείτε εύκολα να τα τυλίξετε και να τα αποθηκεύσετε ώστε να τα καταναλώσετε αργότερα.

Είτε το προορίζετε για μεσημεριανό στο γραφείο, για πικνίκ ή βόλτα, θέλετε πάντα να είστε σίγουροι ότι το σάντουιτς σας μεταφέρεται σωστά, διατηρώντας την υφή και τη γεύση των υλικών του, καθώς και τη δομή του.

Υπάρχουν σίγουρα σωστοί και λάθος τρόποι για να τυλίξετε τα σάντουιτς σας και η χρήση αλουμινόχαρτου ή πλαστικής μεμβράνης δεν είναι από τις καλύτερες επιλογές.

Το αλουμινόχαρτο και η μεμβράνη δεν απορροφούν τα υγρά από το σάντουιτς σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν το τυλίξετε με αυτά τα υλικά, η υγρασία του σάντουιτς σας θα παγιδευτεί μέσα στη συσκευασία, με αποτέλεσμα το σάντουιτς να είναι μουσκεμένο και να μην είναι τόσο απολαυστικό στη γεύση.

Τι πρέπει να χρησιμοποιείτε αντί για αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη

Αντί για αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λαδόκολλα για να τυλίγετε τα σάντουιτς σας.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε λαδόκολλα για να τυλίξετε τα σάντουιτς σας
Το πορώδες υλικό της λαδόκολλας απορροφά την υγρασία από το σάντουιτς σας, βοηθώντας το να μην γίνει πολύ μαλακό και υγρό κατά τη μεταφορά. Επομένως, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφεύγετε τα μουσκεμένα σάντουιτς.

Όταν τυλίγετε σφιχτά το σάντουιτς σε λαδόκολλα, πιέζετε όλες τις πλευρές του, κάτι που θα κάνει όλα τα υλικά να κολλήσουν μεταξύ τους με ασφάλεια και να είναι έτσι πιο σταθερά.

Η λαδόκολλα μπορεί επίσης να διατηρήσει το σάντουιτς σας φρέσκο για αρκετό χρονικό διάστημα. Βοηθά στην διατήρηση της γεύσης των υλικών, έτσι ώστε να έχει την ίδια υπέροχη γεύση σαν να το φτιάξατε μόλις τώρα.

Επιπλέον, αν κόψετε στη μέση το τυλιγμένο σε λαδόκολλα σάντουιτς σας, η δομή κάθε μισού θα παραμείνει ανέπαφη. Απλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη τεχνική για να τυλίξετε το σάντουιτς σας σε λαδόκολλα.

Πώς να τυλίξετε το σάντουιτς σε λαδόκολλα
Αρχικά, θα χρειαστείτε ένα κομμάτι λαδόκολλας σε ορθογώνιο σχήμα, διαστάσεων 30 x 40 εκατοστών. Η λαδόκολλα μπορεί να είναι λίγο άκαμπτη και να τσαλακώνει, δυσκολεύοντας το τύλιγμα. Αν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να τσαλακώσετε λίγο τη λαδόκολλα και στη συνέχεια να την απλώσετε στον πάγκο ή την επιφάνεια εργασίας σας προκειμένου να ισιώσει.

Για να διατηρηθεί η δομή του σάντουιτς πριν το τυλίξετε, χρησιμοποιήστε την τεχνική των κρύων κομματιών:

Διπλώστε τα καρυκεύματα μέσα στα κρύα κομμάτια κρέατος μέσα στο σάντουιτς, σαν να τα κλείνετε σε μια θήκη.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σάντουιτς σας ακριβώς στη μέση της λαδόκολλας.
Πιάστε τις άκρες της λαδόκολλας και διπλώστε τις περίπου 1,5 εκατοστό πάνω από το σάντουιτς.
Διπλώστε τη λαδόκολλα κάτω από το σάντουιτς, διατηρώντας το σφιχτό.
Τέλος, διπλώστε τις γωνίες της λαδόκολλας πάνω στο σάντουιτς σαν δώρο, με τα τρίγωνα σε κάθε άκρο να είναι κρυμμένα από κάτω, και είστε έτοιμοι!

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί