Για αυτό απαγορεύουν την μουσική;;; «Βόμβα» με ιατρική έρευνα για τον Μότσαρτ

Ένα κομμάτι μουσικής του Μότσαρτ μπορεί να έχει αντιεπιληπτική επίδραση στον εγκέφαλο και μπορεί να είναι μια πιθανή θεραπεία για την πρόληψη των επιληπτικών κρίσεων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι ερευνητές στο Νοσοκομείο St Anne και το Πανεπιστήμιο CEITEC Masaryk στην Τσεχική Δημοκρατία διαπίστωσαν ότι η ακρόαση του Sonata For Two Pianos K448 του Μότσαρτ μείωσε τις εκκρίσεις επιληπτικής μορφής (EDs) – τα ηλεκτρικά εγκεφαλικά κύματα που σχετίζονται με την επιληψία και τα οποία μπορούν να προκαλέσουν επιληπτικές κρίσεις.

Η ομάδα συνέκρινε τα αποτελέσματα της ακρόασης δύο κλασικών κομματιών στην επιληψία και στην εγκεφαλική δραστηριότητα.

“Προς έκπληξή μας, υπήρξαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των αποτελεσμάτων της ακρόασης του Mozart K448 και του Haydn’s No 94”, δήλωσε ο καθηγητής Ivan Rektor.

«Η ακρόαση του Μότσαρτ οδήγησε σε μείωση 32% των EDs, αλλά η ακρόαση του Haydn No 94 προκάλεσε αύξηση 45%.

“Η ακρόαση της μουσικής του Haydn οδήγησε σε καταστολή των επιληπτικών εκκρίσεων μόνο στις γυναίκες. Στους άνδρες, παρατηρήθηκε αύξηση των απορρίψεων επιληπτικής φόρμουλας.

«Πιστεύουμε ότι τα φυσικά« ακουστικά »χαρακτηριστικά της μουσικής του Μότσαρτ επηρεάζουν τις ταλαντώσεις του εγκεφάλου – ή τα εγκεφαλικά κύματα – η οποία είναι υπεύθυνη για τη μείωση των ED.”

Ο καθηγητής Rektor πρόσθεσε ότι το εφέ Mozart σχεδιάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του ’90 αλλά δεν υπήρχαν συγκεκριμένα δεδομένα, όπως τώρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί