Φάρμακα, τεστ και εμβόλια της Ρωσίας στη διεθνή αγορά κατά του COVID-19

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρωσία αγγίζουν τα 635.000, ενώ περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους στη χώρα. Την ετοιμότητα της Ρωσίας να εφοδιάσει τη διεθνή αγορά με διαγνωστικά τεστ, εμβόλια και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των ασθενών που νοσούν από κορωνοϊό, επισήμανε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο. […]

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρωσία αγγίζουν τα 635.000, ενώ περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους στη χώρα.

Την ετοιμότητα της Ρωσίας να εφοδιάσει τη διεθνή αγορά με διαγνωστικά τεστ, εμβόλια και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των ασθενών που νοσούν από κορωνοϊό, επισήμανε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος υπουργός προειδοποίησε και για τον ενδεχόμενο κίνδυνο να ξεσπάσει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας της COVID-19.

«Δεδομένου του κινδύνου του δεύτερου κύματος της πανδημίας, η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει αντι-ιικά φάρμακα, μαζί με δοκιμαστικά κιτ και εμβόλια στη διεθνή αγορά», υποστήριξε ο κ. Μουράσκο σε διαδικτυακή εκδήλωση.

Ακόμη, ο υπουργός της Ρωσίας, υπενθύμισε ότι από την πρώτη μέρα της πανδημίας, η Ρωσία υποστηρίζει χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία στον αγώνα τους κατά της COVID-19.

Στις 15 Ιουλίου ξεκινούν κλινικές δομικές για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στη Ρωσία
Κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα ξεκινήσει σε εθελοντές στις 15 Ιουλίου, το ερευνητικό ινστιτούτο Vektror στη Ρωσία, όπως δήλωσε ο διευθυντής Ρινάτ Μακσγιούτοφ, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο αναμένεται να καταχωρισθεί το φθινόπωρο.

«Αναμένουμε ότι οι μελέτες για τους εθελοντές θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουλίου» δήλωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου, κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τις υγειονομικές υπηρεσίες των κρατών-μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.
Μετά την καταχώρηση του εμβολίου το φθινόπωρο, θα ξεκινήσουν νέες κλινικές δοκιμές, πρόσθεσε ο Μακσγιούτοφ.

Δεκάδες εμβόλια κατά του κορωνοϊού αναπτύσσονται στη Ρωσία
Παράλληλα, στη Ρωσία αναπτύσσονται τουλάχιστον 47 εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, όπως είχε δηλώσει τον Μάιο η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Τατιάνα Γκολίκοβα, προσθέτοντας πως «ελπίζουμε ότι κάποια από αυτά θα δώσουν απτά αποτελέσματα».

Επιπλέον, πέντε αγωγές κατά της COVID-19 βρίσκονται σε κλινική δοκιμή στη χώρα και ακόμα τέσσερις βρίσκονται στη διαδικασία της καταγραφής, έκανε γνωστό η ίδια.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί