Εξαδάκτυλος: «Το πιο σημαντικό είναι το γήπεδο. Μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, όσοι αγοράσουν εισιτήρια θα εμβολιαστούν»

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξήγησε τι συμβαίνει με τη μετάλλαξη Δέλτα και την υψηλή μεταδοτικότητά της κυρίως στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.


«Η συνάθροιση εμβολιασμένων δεν δημιουργεί πρόβλημα» υπογράμμισε αρχικά ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αναφερόμενος στα προνόμια των εμβολιασμένων, στο Mega.

Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία ανέφερε πως έχουμε ένα 37,3% πλήρως εμβολιασμένων κι ένα 11% με την πρώτη δόση.

«Οι εμβολιασμοί τρέχουν με 1% την ημέρα και μπορεί να τρέξουν και με 1,5%. Έχουμε εμβολιασμούς και με το μονοδοσικό. Να μην έχουμε μείωση του ρυθμού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και να μην μειωθούν οι ρυθμοί επειδή όσοι επιθυμήσουν θα εξαντληθούν και θα έχουμε ανθρώπους αναβλητικούς με τον εμβολιασμό. Μπορούμε να φτάσουμε στο 70% τέλη Αυγούστου» εκτίμησε.


Τόνισε δε πως “συνεχίσουμε με 1% τη μέρα μετά από 60 ημέρες θα προστεθεί ένα ακόμα 30%”.

Κληθείς να σχολιάσει τα προνόμια των εμβολιασμένων σημείωσε πως επειδή οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί έχουν δυνατότητες που τις στερούνταν.

«Αλλιώς θα μπαίναμε σε έναν διαρκή περιορισμό που αφορά ανθρώπους που το χρειάζονται. Το πιο αποτελεσματικό είναι το γήπεδο. Όσοι θέλουν να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού θα εμβολιαστούν, αυτό σίγουρα θα αποτελεί κίνητρο. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω» είπε.

Ξεκαθάρισε ακόμη πως το τεστ δεν είναι ισοδύναμο του εμβολιασμού και πως υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος με αυτό σε κλειστούς χώρους συνεχίζει το μέτρο της μάσκας

Κληθείς να σχολιάσει την μολυσματικότητα των μεταλλάξεων ο κ. Εξαδάκτυλος έδωσε ένα αριθμητικό παράδειγμα.
«Στη γρίπη η μετάδοση είναι 1 προς 1,1 δηλαδή δέκα μολύνουν άλλους 11, στον ιό της πρώτης φάσης ήταν 1 προς 4, ο ένας μόλυνε τέσσερις, οι τέσσερις, 16, στη βρετανική μετάλλαξη είχαμε 50% παραπάνω, δηλαδή ο ένας, έξι, οι έξι, 36. Στη μετάλλαξη Δέλτα έχουμε 50% πάνω από τη βρετανική μετάλλαξη. Ο ένας, μολύνει εννιά, και οι εννιά, 81» είπε και πρόσθεσε «Από σοβαρή νόσηση και θάνατο οι εμβολιασμένοι δεν διατρέχουν κίνδυνο».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί