Εποχική τριχόπτωση: Πότε θεωρείται ανησυχητική

Η εποχική τριχόπτωση παρατηρείται συνήθως την άνοιξη και το φθινόπωρο χωρίς ωστόσο οι ειδικοί να μπορούν να την αιτιολογήσουν επιστημονικά.


«Πιστεύουμε ότι μπορεί να οφείλεται σε διατροφικές αλλαγές που κάνουν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια διαφορετικών εποχών ή στην αλλαγή του καιρού», αναφέρει η Δρ Angela Lamb, διευθύντρια του Westside Mount Sinai Dermatology Faculty Practice στη Νέα Υόρκη.

Ο Δρ Robert Finney, δερματολόγος στο Entière Dermatology στη Νέα Υόρκη, λέει ότι η εποχιακή πτώση συνήθως κορυφώνεται τον Σεπτέμβριο, αν και μια ερευνητική εργασία έδειξε ότι μπορεί να υπάρξει και δεύτερη πτώση, τον Απρίλιο.


Πόσο διαρκεί η εποχική τριχόπτωση;

Η εποχική τριχόπτωση είναι προσωρινή και συνήθως διαρκεί από έξι εβδομάδες μέχρι και περίπου τρεις μήνες.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, είναι φυσιολογικό να χάνετε περίπου 50 με 100 τρίχες την ημέρα.

Πώς να αντιμετωπίσετε την εποχική τριχόπτωση

Η σωστή διατροφή πλούσια σε βιταμίνη D3, φερριτίνη, σίδηρος, ψευδάργυρο και φυλλικό οξύ αλλά και οι μάσκες μαλλιών βοηθούν, ειδικά τις εποχές με έντονη τριχόπτωση.

Αποφύγετε παράλληλα το πιστολάκι, τα σφιχτά χτενίσματα και τις σκληρές βαφές μαλλιών για να αποτρέψετε τυχόν ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής, ειδικά κατά την περίοδο που έχετε τριχόπτωση.


Πότε να ανησυχήσετε

Θα πρέπει να επισκεφτείτε δερματολόγο όταν η τριχόπτωση είναι έντονη και πέραν του φυσιολογικού ειδικά σε περιόδους που έχετε έντονο άγχους, που κάνετε κάποια αυστηρή δίαιτα ή που αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

(Με πληροφορίες από mothersblg. gr – today. com / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί